Autonieuws

Bentley Flying Spur lekt van alle kanten

De deuren van een Bentley mogen dan openen en sluiten als een kluisdeur, ook deze zijn niet veilig voor de duistere kant van het wereld wijde web. Bentley’s grootste primeur op de Autosalon van Genève, de gloednieuwe (Continental) Flying Spur, is van alle kanten gelekt.

De reden dat we in de inleiding Continental tussen haakjes hebben geschreven is omdat de nieuwe Flying Spur zich heeft ontdaan van die naam. Op deze manier hoopt Bentley meer afstand te creëren tussen de tweedeurs Continentals, de Coupé en Convertible, en deze vierdeurs Flying Spur. Ook het design moet dat vertellen want dat wijkt meer dan tevoren af van de Continental GT en GTC. Aan de voorzijde zijn de gelijkenissen nog altijd zeer treffend, maar hoe anders is dat aan de achterzijde. Die kant heeft veel weg van de Bentley Brooklands, een tweedeurs limousine-coupé, die beschouwd wordt als een van de mooiste Bentley’s ooit.

V8
Onderhuids is de nieuwe Flying Spur grotendeels gebaseerd op de Continental-modellen. Maar wees daarover niet getreurd, die behelzen moderne technieken alsook de laatste stand van zaken omtrent geavanceerde elektronische snufjes. Even wennen voor de trouwe klanten van Bentley zal de verkrijgbaarheid van een V8 zijn. Het zal voor het eerst zijn dat de Flying Spur rijdt op minder dan 12 cilinders. De vertrouwde W12 zal echter niet ontbreken. Maar meer daarover binnenkort, als Bentley alles uit de doeken doet over de nieuwe Flying Spur.

Gerelateerde artikelen

Bentley Flying Spur: 5,3 meter aan weelde

Autonieuws
Bentley Flying Spur: 5,3 meter aan weelde
> Artikel lezen

Komst V8 maakt Bentley Flying Spur goedkoper dan ooit

Autonieuws
Bentley Flying Spur V8 krijgt prijskaartje van ruim twee ton
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Door de 200 mph-barrière: Bentley Flying Spur W12 S

Autonieuws
> Artikel lezen

Ergens op deze giga-foto staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.

Autonieuws
Ergens op deze foto van 57,7 miljard pixels staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.