Autonieuws

Infiniti Q50 met 4-cilinder al in najaar te koop

Meteen vanaf de lancering aankomend najaar zal de nieuwe Infiniti Q50 te bestellen zijn met een viercilinder. Dat is goed nieuws voor geïnteresseerden in het model, maar die in hun enthousiasme werden getemperd omdat eerder werd gezegd het aanbod voorlopig enkel uit (dure) zescilinders zou bestaan.

De nieuwe Infiniti Q50, de opvolger van de G37, is zeer positief ontvangen door de pers en ook het publiek. Met name het design van de Japanse luxe sportsedan blijkt in de smaak te vallen. Wat minder is men te spreken over het tot dusver bekendgemaakte motorenprogramma. Met wederom enkel zeer krachtige zescilinders weten Europeanen – zeker de Nederlanders – al hoe laat het is: de vanafprijzen zullen net als bij de G37 onaantrekkelijk hoog liggen.

Benzine en diesel
De Europese koper zit meer te wachten op een viercilinder. Die zijn in de regel zuiniger en schoner, met als gevolg lagere vraagprijzen. Vanwege de enige tijd geleden beklonken samenwerking tussen Daimler en Renault-Nissan heeft Infiniti toegang gekregen tot enkele geschikte viercilinders voor haar modellen. En een viercilinder turbobenzine- en dieselmotor zijn dan ook al aangekondigd voor de Q50. Maar deze zouden pas later in de Q50 gelepeld worden en te koop zijn. Het zojuist uitgestuurde persbericht van Infiniti waarin wordt gesproken over ‘een Europese motor’ doet echter vermoeden dat deze, of een van de gewenste viercilinders, al eerder in de prijslijst zal belanden.

Een belletje naar de importeur levert het bevestigende antwoord op: ‘De nieuwe Q50 die zal schitteren tijdens de Autosalon van Genève zal inderdaad zijn voorzien van een viercilindermotor die speciaal voor de Europese markt is ontwikkeld, en zal vanaf de marktintroductie in het najaar leverbaar zijn’, aldus de woordvoerder van het merk. Of het om de benzine- of de dieselvariant gaat zegt de importeur niet te weten en zal over een maandje bekend worden gemaakt. Ook voor de specificaties moeten we nog geduld hebben, maar het staat buiten kijf dat deze onderaan de streep een stuk gunstiger zullen zijn voor de gemiddelde Europese koper dan de zescilinders.

Gerelateerde artikelen

Infiniti zet 'Q50 Concept' neer op AutoRAI

Autonieuws
Infiniti zet 'Q50 Concept' neer op AutoRAI
> Artikel lezen

Circuitwaardige Infiniti Q50 speciaal voor Nederland

Autonieuws
Infiniti Q50 Inspiration
> Artikel lezen

Infiniti en Spa-Francorchamps ruziën over Eau Rouge

Autonieuws
Infiniti en Spa-Francorchamps ruziën over Eau Rouge
> Artikel lezen

Infiniti Q50 nu flink voordeliger in aanschafprijs

Autonieuws
Infiniti Q50 nu flink voordeliger in aanschafprijs
> Artikel lezen

Infiniti Q50 nu ook met benzinemotor

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.