Autonieuws

Citroën DS3 Cabrio

Citroën DS3 Cabrio vanaf € 19.490,-

Na een weemoedige periode van teleurstellende statistieken heeft Citroën eindelijk weer een moment om opgewekt te zijn. Sterker, de DS3 Cabrio is het zonnigste model van de Franse fabrikant in tijden. Vanaf maart staat de semi-cabriolet bij de dealer met een vanafprijs € 19.490,-.

Citroën DS3 Cabrio vanaf € 19.490,-
Net als de Fiat 500C beschikt de Citroën DS3 Cabrio over een (elektrisch bedienbaar) stoffen dak dat tot aan de achterlichten opgerold kan worden. De raamstijlen blijven echter overeind staan waardoor de DS3 Cabrio weliswaar geen full-size cabriolet is, het gapende gat is groot genoeg om de gewenste zonnestralen op te vangen.
De canvas kap is verkrijgbaar in drie varianten. Zwart is standaard waarbij ook de achterspoiler en buitenspiegelkappen in vernislak Noir Onyx zijn gespoten. Optioneel zijn contrasterend blauw (inclusief omlijsting, achterspoiler en buitenspiegelkappen in metallic lak Bleu Infini) en een Monogramme-open dak met Jacquard geweven DS-logomotief in twee contrasterende grijstinten. Hierbij inbegrepen zijn ook speciale interieuraccenten en een dakomlijsting, achterspoiler en buitenspiegelkappen in metallic lak Gris Moondust. Bovendien zijn de 17 inch lichtmetalen wielen in tegenstelling tot de andere uitvoeringen uitgevoerd in Bellone-antraciet.

Prijzen
De opbouw van het uitvoeringen is gelijk aan die van de gewone DS3. He basismodel heet Chic en daarna volgen de So Chic en de Sport Chic. Later dit jaar verschijnt er ook nog de Ultra Prestige. Tot de standaardvoorzieningen behoren zoal de two-tone kleurstelling, extra getinte ruiten achter en achterruit en parkeersensoren achter. Prijzen beginnen bij € 19.490,- voor de DS3 Cabrio Chic met 1.2 liter VTi-driecilinder met 82 pk. De VTi 120 met 1.6 liter viercilinder gekoppeld aan een handbak is er vanaf € 21.440,- en in combinatie met een automaat bedraagt de prijs € 25.900,-. Voor het topmodel, de THP 155 in de uitvoering Sport Chic, vraagt Citroën € 29.630,-. Dieselen kan met de e-HDi 90. Die heeft een vanafprijs van € 24.140,- (So Chic). Als Sport Chic is minimaal € 25.940,- verschuldigd.
Redactie
Door Redactie
Citroën DS3 Cabrio vanaf € 19.490,-
Citroën DS3 Cabrio vanaf € 19.490,-
Citroën DS3 Cabrio vanaf € 19.490,-
Citroën DS3 Cabrio vanaf € 19.490,-

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers