Autonieuws

Honda richt zich op de jeugd met Gear Concept

Ook al zat er meer nieuws in het vat, met twee spannende studiemodellen tijdens de NAIAS vond Honda het wel welletjes. Wetende dat vandaag de Montreal Auto Show – op slechts 900 kilometer van de NAIAS – haar deuren zou openen heeft Honda doen besluiten de Gear Concept een Canadees debuut te gunnen.

Bij een onthulling op de NAIAS in Detroit konden de Urban SUV Concept en het NSX-studiemodel wel eens alle publieke aandacht van de Gear Concept wegtrekken en daarom plantte Honda hun derde nieuwe conceptcar op de weliswaar minder bekende Montreal Auto Show. De Canadese autobeurs is ermee zeer gelukkig want het heeft nu zowaar een wereldprimeur.

Jeugdig publiek
De trendy ogende Gear Concept is een studiemodel van een compacte stadsauto waarmee Honda zich volkomen richt op de ‘urban lifestyle’ van de huidige generatie jongeren. Aanwezige features die daarop wijzen zijn de WiFi- en Bluetooth-verbinding om zodoende continu verbonden te kunnen zijn met de wereld. Maar ook het kekke design moet in de smaak vallen van jeugdigen.

Crossover
Hoewel Honda voorlopig slechts summier met informatie strooit zou deze kleine Japanner een voorbode kunnen zijn van de nieuwe generatie Jazz. Honda heeft namelijk al aangegeven bezig te zijn met een compacte crossover om haar positie op de Europese markt te verstevigen. Dit model zal op z’n vroegst volgend jaar bij de dealers moeten staan.

Gerelateerde artikelen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.