Autonieuws

Samenwerking Alfa Romeo en Mazda definitief

Achter de schermen waren Alfa Romeo en Mazda al enige tijd getrouwd, maar nu hebben ze hun ja-woord ook uitgesproken tegen de wereld. De eerste liefdesbaby is een compacte roadster die ontwikkeld en gebouwd gaat worden in het Japanse Hiroshima.

Mazda Motor Corporation en Fiat Group Automobiles S.p.A. hebben, in navolging van de gezamenlijke aankondiging, definitief de overeenkomst getekend voor de gezamenlijke totstandkoming van een open tweezits sportwagen. De productie zal aanvangen in 2015 en plaatsvinden in Mazda’s fabriek in Hiroshima.

Eigen karakter
In de overeenkomst tussen beide partijen staat vermeldt dat er door zowel Mazda als Alfa Romeo een andere koers wordt gevaren. Apart van het merkembleem zullen de twee roadsters optisch nadrukkelijk van elkaar verschillen met specifieke kenmerken. Ook krijgen ze de beschikking over eigen motoren. Eigenlijk enkel het platform dat toegespitst is op achterwielaandrijving zal grotendeels gedeeld worden.

Spider
Voor Mazda, maar met name voor Alfa Romeo is de overeenkomst van grote waarde. Het Italiaanse merk is zodoende (eindelijk) in staat om een moderne interpretatie van hun klassieke Spider te lanceren die gebruikmaakt van de laatste technische noviteiten. Het model moet Alfa Romeo tevens helpen naar de gestelde doelstellingen in 2016. Wanneer we de eerste levenstekenen van het Japans-Italiaanse kindje gaan zien is nog onbekend, maar reken op niet op een lancering voor 2015.

Gerelateerde artikelen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Fotoserie Mazda gooit nog wat kolen op het vuur

Fotogalleries
> Artikel lezen

Mazda laat de Japanse vlag wapperen op SEMA

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.