Autonieuws

Mercedes CLS 63 AMG 4Matic S stijgt tot ongekende hoogte

Slecht nieuws: het AMG Performance Package is niet langer een optie op de Mercedes CLS 63 AMG. Het goede nieuws is dat het pakket waarmee de AMG-versie van de CLS de beschikking krijgt over 557 pk voortaan standaard is geworden. Daar komt nog bij dat Mercedes ook een S-model neerzet. Die stijgt zelfs tot 585 pk en – hou je vast – een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 3,6 seconden!

Met de presentatie van de nieuwe Mercedes E 63 AMG kon de CLS natuurlijk niet achterblijven. Die beschikt zodoende dan ook over 557 pk en 720 Nm, goed voor een sprinttijd naar 100 km/h in 4,2 seconden. Maar er is meer nieuws: naast de ML en de GL is vanaf heden namelijk ook de CLS leverbaar met 4Matic-vierwielaandrijving. En dat heeft behoorlijk effect op de prestaties. De volgens AMG op sportiviteit afgestemde vierwielaandrijving zorgt voor perfecte tractie tijdens het accelereren en reduceert het verlies aan grip. Het resultaat is een met een halve seconde verkorte sprinttijd naar 100 km/h: de CLS 63 AMG 4Matic doet er slechts 3,7 seconden over!

S
Maar er is nog meer spektakel in aantocht. De CLS 63 AMG komt er in combinatie met 4Matic namelijk ook in een S-uitvoering. En die haalt echt het maximale voordeel uit de toegenomen grip. Met zijn vermogen van maar liefst 585 pk en 800 Nm doet deze super-CLS de sprint in 3,6 seconden verlopen. Daarbij wordt 33 procent van het vermogen overgebracht naar de voorwielen en 67 procent naar achteren. AMG laat weten daarmee zoveel mogelijk het sportieve karakter van de auto te willen hebben behouden.

Rood gelakt
Het is bijzaak, maar de echte kenner zal de S-versie herkennen aan een aantal subtiele designdetails. Zie je rood gelakte remklauwen, let dan goed op en loop door naar de achterzijde. Als daar dan ook nog eens een zwarte S aan het AMG-logo is toegevoegd weet je genoeg! Mocht je verder kijken dan zie je bovendien zilvergrijze gordels, leer met een contrasterend stiksel en een sportstuurwiel deels afgewerkt met Alcantara.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.