Autonieuws

Fiat/Chrysler

Fiat wil hoger aandeel in Chrysler

Fiat lijkt ons de laatste tijd meer te bombarderen met boekhoudkundig nieuws dan met nieuwe producten. En opnieuw wurmt het Italiaanse merk zich in de actualiteit met ‘geld’ als onderwerp. Fiat wil namelijk graag haar belang in Chrysler vergroten.

Fiat wil hoger aandeel in Chrysler
Fiat wil nog eens 3,3% aandelen van Chrysler Group LLC in handen krijgen en daarmee mikt het bedrijf op een totaal belang van 65%. De waarde van deze uitbreiding kost Fiat naar schatting zo’n 198 miljoen dollar.

Liefst 100%
Indien die 65% wordt gehaald heeft Fiat al een behoorlijk dikke vinger in de pap van Chrysler. Maar als de Italianen daadwerkelijk hun zin krijgen, dan is het binnenkort zelfs 100%-eigenaar van de Amerikaanse merken Chrysler, Dodge en Jeep. Echter de Amerikaanse VEBA-Holding ligt daarvoor momenteel nog dwars. Dat bedrijf staat voor Voluntary Employees Beneficiary Association en is in essentie het pensioenfonds van de onderneming met een aandeel van 41,5% in Chrysler.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers