Autonieuws

Gefacelifte Mercedes-Benz E-Klasse Coupé en Cabriolet

De ingrijpende facelift die Mercedes-Benz op de E-klasse heeft doorgevoerd vindt nu ook zijn weg naar de Coupé en Cabriolet. Een facelift die grondiger is dan we tegenwoordig gewend zijn waarmee ´Das Haus´ met name de vormgeving van de voorzijde en de veiligheid fors heeft verbeterd.

Met de presentatie van de vernieuwde E-klasse sedan en Estate heeft Mercedes-Benz ons al een kijkje gegund in de toekomst van de coupé en cabriolet. Het is namelijk een logisch vervolg dat dit duo ook vernieuwd wordt. Kort na de lancering van de meest klassieke E-klasse’s maken we nu dan ook kennis met de Coupé en Cabriolet in hun jongste gedaante. Een vorm waarbij vooral het front ingrijpend is vernieuwd en niet alleen de koplampen zijn samengesmolten, maar ook de nieuwe en sportief gevormde bumpers opvallen. Toch behoudt de E-klasse volgens Mercedes het karakteristieke ‘vier-ogen-gezicht’ dankzij kenmerkende LED-verlichting.

Veiligheid
Naast het visuele aspect werd vooral op veiligheidsgebied een enorme sprong gemaakt. Evenals de vernieuwde E-Klasse sedan- en Estate-modellen, maken de vernieuwde Coupé en Cabriolet gebruik van het Intelligent Drive-concept waarbij nieuwe en verbeterde assistentiesystemen nauw met elkaar samenwerken en op die manier zowel comfort als veiligheid dienen. Een geavanceerde, in de voorruit geplaatste stereocamera vervult daarbij een sleutelrol. De elektronische ogen ervan ‘herkennen’ wegmarkeringen en verkeersborden. Bewegende objecten als voetgangers en auto’s (ook kruisend verkeer) worden bovendien ‘geïnterpreteerd’. Standaard op alle modellen is Collision Prevention Assist. Dit waarschuwt de bestuurder via radarsensoren voor ongevalgevaar. De adaptieve remassistent helpt vervolgens bij het uitvoeren van de juiste remactie. Ook vermoeidheidsherkenning (Attention Assist) is standaard. Het snelheidsbereik daarvan is verbreed en de gevoeligheid is nu instelbaar.

Uitgebreid motorengamma
Voor de E-Klasse Coupé en Cabriolet staan zes benzinemotoren ter beschikking. Het vermogensspectrum reikt van 184 pk tot en met 408 pk. Daarnaast zijn er tevens drie dieselvarianten (170 pk – 265 pk) leverbaar. Alle motoren zijn overigens uitgevoerd met start-/stopfunctie. Nieuw in het gamma is de direct ingespoten 2.0 liter viercilinder BlueDIRECT-motor met turbotechnologie en ook de E 400 met de 333 pk sterke V6 BlueDIRECT-biturbomotor is nieuw.

Middenconsole
Van binnen heeft de verjongingskuur vooral zijn uitwerking gehad op de volledig nieuwe middenconsole. Bovendien verplaatste Mercedes de keuzehendel van de automaat achter het stuur, werd de analoge klok opnieuw vormgegeven en zijn de uitstroomopeningen voor de ventilatie vernieuwd. Wat is gebleven is de Aircap, de noviteit die Mercedes-Benz met de E-klasse Cabriolet presenteerde. Bij open rijden en snelheden boven 40 km/h komt aan de bovenzijde van de voorruit automatisch een windschot tevoorschijn. Dit beperkt wervelingen in het interieur. Airscarf, Mercedes’ luchtsjaal, staat eveneens weer op de optielijsten.

Voorjaar
De vernieuwde Mercedes E-klasse Coupé en Cabriolet zullen in mei bij de dealers staan. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes-Benz E-klasse Coupé officieel onthuld

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse Coupé fors duurder

Autonieuws
> Artikel lezen

Stralende zonaanbidder: Mercedes E-klasse Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.