Autonieuws

Sportieve Saturn Sky Roadster

Saturn presenteert de sportieve Sky Roadster. Tijdens de Detroit Motorshow schittert de Sky Roadster op de stand van het jonge merk. De Sky Roadster is een voorbode van de nieuwe Opel Speedster en gaat in 2006 in productie.

Saturn is een relatief jong merk binnen de GM groep. Het merk is op dit moment bezig om zich behoorlijk uit te gaan breiden. De al bestaande Ion sedan is vernieuwd en deze Sky Roadster komt in 2006 het programma versterken. Verder komt Saturn met een grote SUV en een middenklasser sedan binnen de komende 2 jaar.

Afgeleid van de Vauxhall VX Lightning Concept
De Sky Roadster is een sportief en dynamisch gelijnde roadster. De overhang voor en achter is relatief kort en de wielen staan ver op de hoeken. In combinatie met een sportief gelijnde carrosserie geeft dit de Sky Roadster zonder enige twijfel de uitstraling van een echte sportieve roadster. Het design is geinspireerd op de Vauxhall VX Lightning Concept welke ontworpen is door de designstudio van GM in Engeland. Het interieur heeft een mix van sportieve en luxe accenten. De sierlijsten in ´pianolak-zwart´ geven een exclusieve uitstraling en de aluminium accenten onderstrepen de sportiviteit. Dat laatste geldt ook voor de met leer beklede sportstoelen.

Opel-motor
Voor de aandrijving zorgt een 2.4 liter benzinemotor met een vermogen van 170 pk. Deze Ecotec motor is afkomstig van Opel en is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De pook is lekker kort waardoor erg snel en kort te schakelen is. Een vijftraps automaat is als optie leverbaar. Doordat Saturn ernaar gestreefd heeft om een gewichtsverdeling van bijna 50/50 te krijgen heeft de Sky Roadster een sportieve wegligging.

Voorbode nieuwe Opel Speedster
In 2006 zal Saturn de Sky Roadster in productie nemen. De prijs zal minder dan $ 25.000,- bedragen. Volgend jaar zal Opel de nieuwe Speedster introduceren welke veel weg zal hebben van deze Saturn Sky Roadster.

Gerelateerde artikelen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.