Autonieuws

Snelle Dodge Viper SRT-10 onthuld

De snelste Viper die de naam Viper SRT-10 Coupé draagt, lijkt op het eerste gezicht veel op de oude. Maar Dodge verzekerde ons dat de nieuwe Viper SRT-10 stukken sneller is dan de oude Viper GTS.

Aan de buitenkant lijkt de nieuwe 2006 SRT-10 veel op de GTS van de vorige versie. Dit is vooral de danken aan de kleuren van de wagen, want deze kleur blauw met de twee witte strepen had de Viper GTS uit 1996 ook al.
 
Racer
De auto is voornamelijk ontwikkeld als racer, en daarom is er in de auto ook genoeg hoofdruimte om de helm op te zetten. Die hoofdruimte is verkregen door de auto een “double-bubble roof ” te geven. Door de twee bobbels op het dak hebben de bestuurder en zijn passagiers dus genoeg ruimte boven hun hoofd.
 
Vermogen genoeg
Motortechnisch heeft de SRT-10 het goed voor elkaar. Een aluminium 8.3 liter V10 drijft de auto aan. Deze motor zorgt voor 500 pk en 712 Nm. Het mooie is ook nog dat 90% van de 712 Nm trekkracht tussen de 1.500 en de 5.600 toeren per minuut beschikbaar is. Dit vermogen zal door een handgeschakelde zesbak op de achterwielen op de weg komen. Om de auto ook weer te laten stoppen heeft Dodge er standaard grote Brembo schijfremmen met ABS opgezet.
 
Prestaties
Een stoplicht sprint is voor de SRT10 een peulenschil. 0 naar 96 km/h doet hij in minder dan 4 seconden. En van 0 naar 160 km/h en weer terug naar 0 doet deze supersportwagen in slecht 12 seconden. Het onderstel is ontwikkelt door mensen die veel ervaring hebben in de racewereld. Samen met de runflatbanden van Michelin moet je daar dus wel snel een bocht mee kunnen nemen. De banden liggen trouwens om 18" velgen voor en 19" achter.
 
Eind 2005 in de VS
De verkoop van de, met de hand gebouwde, Dodge Viper SRT10 zal eind dit jaar in de VS starten. Wanneer hij de oversteek naar Europa maakt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

SRT Viper krijgt met 700 pk duwtje in de rug

Tuning & styling
SRT Viper krijgt duwtje in de rug
> Artikel lezen

SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans

Autonieuws
SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans
> Artikel lezen

SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan

Autonieuws
SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.