Autonieuws

Spyker D8 Peking-to-Paris

Definitief: Spyker D8 Peking-to-Paris komt in 2014

Spyker en Youngman zijn eruit en hebben de definitieve documenten ondertekend. Daarmee begint er nu echt een nieuw hoofdstuk voor Spyker dat de beschikking krijgt over flinke financiële middelen. En daarmee gaat men ook modellen op de markt brengen.

Definitief: Spyker D8 Peking-to-Paris komt in 2014
Zou er dan nu eindelijk een einde komen aan het enorme gerommel bij Spyker? Het lijkt er wel op. In augustus al kwamen er positieve berichten vanuit Zeewolde en die worden nu bevestigd. Met het ondertekenen van de documenten heeft het Chinese Zehejiang Youngman Passenger Car Group namelijk een belang van 29,9% in het Nederlandse automerk genomen. Youngman investeert daarmee 10 miljoen euro in Spyker en verleent zowel op de korte als de middellange termijn financiële zekerheid om de C8 Aileron te verkopen en te bouwen.

D8 Peking-to-Paris
Samen met de Chinezen richt Spyker bovendien een nieuwe joint-venture op genaamd Spyker P2P BV. En ja, P2P staat daarbij voor Peking-to-Paris. Niet geheel toevallig, want met de oprichting van deze joint-venture willen Spyker en Youngman de langverwachte SUV zoals die in  op de markt gaan brengen. De auto moet ongeveer 250.000 dollar (exclusief belastingen) gaan kosten en in 2014 op de markt komen. Specificaties zijn er uiteraard voorlopig nog niet, maar wel is bekend dat de twaalfcilinder het veld heeft moeten ruimen en het uiteindelijke productiemodel door een V8 zal worden aangedreven.

Driekwart in Chinese handen
Met de oprichting van deze joint venture raakt Spyker wel een flink deel van haar Nederlandse ziel kwijt. Driekwart van de aandelen ervan zijn namelijk in handen van Youngman die er 25 miljoen euro in investeert. Spyker krijgt een kwart van de aandelen en investeert met kennis en de opgedane ervaring in de ontwikkeling van de D8 Peking-to-Paris.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Spyker-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Definitief: Spyker D8 Peking-to-Paris komt in 2014
Definitief: Spyker D8 Peking-to-Paris komt in 2014

Zoeken

Merk- & modeldossiers