Autonieuws

Meer over (Europese) sedan van Chinese Qoros

Het Chinese Qoros ziet slagingskansen op de Europese markt voor hun drie nieuwe modellen waarvan een sedan de eerste is. Tijdens de Autosalon van Genève, begin maart, zal dat vierdeurs model onthuld worden, maar nu al zijn erover meer details uit de doeken gedaan. Qoros mikt zoal op 5 EuroNCAP-sterren.

Het is Qoros menens. Het in 2007 opgerichte Chinese merk, dat onderdeel uitmaakt van de grotere Chery en Israel Corporation, wil een serieuze aanval doen op de gevestigde orde van Europese makelij. Het feit dat Europese ontwerpers en technici, die hun sporen in de autobranche hebben verdiend, reeds bij Qoros aan de slag zijn helpt mee aan het zelfvertrouwen. Zo is niemand minder dan Gert Volker Hildebrand, die ons de moderne MINI schonk, momenteel hoofddesigner bij Qoros. De binnenkort te onthullen vierdeurs sedan, waarvan we nu wat meer te zien krijgen, ziet er dan ook niet verkeerd uit. In een later stadium volgen nog twee SUV´s annex crossovers, een compacte en een grotere.

Lel
Om nog niet alles te verklappen geeft Qoros nog niet teveel vrij, maar het ziet er naar uit dat hun sedan een flinke auto is. De belofte dat de interieurruimte riant zal zijn komt zodoende niet uit de lucht vallen. Andere (stijl)kenmerken waarop Hildebrand, die verantwoordelijk is voor de designteams in München en Shanghai, de aandacht heeft gevestigd om het merk Qoros visueel meteen goed neer te zetten in de (Europese) markt zijn begeerlijke, evenwichtige proporties, korte overhangen vóór en achteraan en grote wielen. De wielkasten van de sedan kunnen tot 19 inch aan.

Infotainment
Zoals Hildebrand maar al te goed weet maakt een op de Europeaan afgestemd design nog geen concurrerende auto, zeker niet één die mee wil doen om de beste plekken. Het hebben van moderne elektronica is evengoed cruciaal, en daarom is er een nieuw infortainmentsysteem voor Qoros ontwikkeld. De bediening geschiedt via een aanraakscherm en net als bij smartphones zal ‘swipen’ en ‘sliden’ mogelijk zijn om door de menustructuur te bladeren.

5 sterren
Voorlopig laat Qoros het bij deze informatie, meer krijgen we te weten in Genève, al wordt nog even kort aangestipt dat de Chinese sedan is ontwikkeld met het oog op het behalen van de maximaal verkrijgbare 5 sterren in de EuroNCAP-crashtests. Een opvallende uitspraak, want een Chinese auto en een score hoger dan 3 sterren ging nog nooit samen. Het geeft wel aan dat Qoros niet zomaar Europa zal betreden.

Gerelateerde artikelen

Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT

Autonieuws
Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT
> Artikel lezen

Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor

Autonieuws
Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor
> Artikel lezen

Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen

Autonieuws
Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.