Autonieuws

Kia Pro_cee’d GT gaat in de achtervolging

Onlangs liet Kia los dat er een 3- en 5-deurs Cee´d GT in de pijplijn zitten. Maar de lekkerste van het stel komt eerst: de driedeurs Pro_cee’d GT. Dit is ´em in vol ornaat!

UPDATE 3 maart 2013: Nieuwe foto´s toegevoegd inclusief beeld van de achterzijde.

Nu Kia haar plek in de markt definitief heeft opgeëist is het tijd om emotie toe te voegen. En daar lenen de nieuwe Cee’d en Pro_cee’d zich het meest voor. Na de eerder uitgestuurde schets is het nu tijd voor een eerste blik op het definitieve uiterlijk. En het moet gezegd: alle ingrediënten voor een lekkere GT zijn aanwezig. We zien niet alleen een voorbumper met flinke gapende luchtinlaten, maar ook een diffusor in de achterbumper en een paar behoorlijke uitlaatpijpen. Kia heeft laten weten dat 18 inch lichtmetaal standaard is en zo ook rode remklauwen en LED-dagrijverlichting in de vorm van vier vierkante blokjes. Recaro-sportstoelen, aluminium pedalen en ‘speciale materialen’ moeten ook het binnenste in een sportieve sfeer hullen.

Geen GTI, ST of OPC
Bij alleen uiterlijk vertoon blijft het uiteraard niet. Kia monteert in de motorsteunen een 1.6 GDI turbomotor met 204 pk (bij 6.000 tpm) en een koppel van 265 Nm (tussen 1.750 en 4.500 tpm). Dat maakt een sprinttijd naar 100 km/h mogelijk in 7,9 seconden. Vlotte cijfers, dat zeker, maar ze komen bij lange na niet in de buurt van bijvoorbeeld de Volkswagen Golf GTI, Ford Focus ST en Opel Astra OPC. Enkel de Seat Leon FR staat op vergelijkbare hoogte. En dat is dan wel weer jammer. Ongetwijfeld is het een bewuste keuze van de Koreanen en zal het prijsniveau daar op worden afgestemd. Wat dat betreft kunnen de Cee’d GT en Pro_cee’d GT zomaar eens heel aantrekkelijke nieuwkomers worden als ze medio 2013 bij de dealers worden binnengereden.

De Kia pro_Cee´d GT zal zijn debuut beleven op de Autosalon van Genève, begin maart.

Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.