Autonieuws

Zevenzits Hyundai Santa Fe gepresenteerd

Naast de gewone Santa Fe zet Hyundai vanaf het voorjaar van 2013 ook een zevenzitter in de showrooms. Die is langer dan de standaard Santa Fe en biedt aan maximaal twee extra personen zitruimte.

Hyundai richt zich met de zevenzitter uiteraard primair op de Amerikaanse markt, maar dat weerhoudt de fabrikant er niet van het model ook bij ons op de markt te brengen. Zo groot is het aanbod aan zevenpersoons modellen immers niet, zeker niet met een beetje stoere uitstraling. De Santa Fe is wat ons betreft dan ook een welkome aanvulling in het segment van ‘people movers’.

Verlengd
Om ruimte te kunnen maken voor de derde zitrij werd de wielbasis met 6 cm verlengd. Dat heeft tevens een positief effect op de tweede zitrij waar nu 3,5 cm extra beenruimte beschikbaar is gekomen. Wie maximaal wil profiteren van die extra ruimte op de tweede zitrij kan overigens ook voor een 6-zitter gaan. Dan wordt de achterbank op de tweede zitrij vervangen door captain chairs en kun je zonder meer riant worden vervoerd. Ga je met slechts vier personen op stap? Gooi dan de derde zitrij eruit en je profiteert van een enorme bagageruimte.

2013
De prijzen alsook het leveringsgamma van de zevenpersoons Santa Fe worden in aanloop naar zijn marktintroductie – voorjaar 2013 – bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai

Tuning & styling
Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Santa Fe wordt nóg groter

Spyshots
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai Santa Fe minimaal bijgepunt

Autonieuws
Hyundai Santa Fe facelift
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.