Autonieuws

Van der Kooi Sportscars

Noble en Invicta op de AutoRai 2005!

Van der Kooi Sportscars breidt z´n activiteiten verder uit met het importschap van de Engelse supersportwagens Noble. Bovendien overweegt Van der Kooi om Invicta in Nederland op de markt te brengen. Primeurs staan er op de AutoRai 2005.

Noble en Invicta op de AutoRai 2005!
  • Officieel importschap van Noble supersportwagens
  • Invicta S1 proefballon op AutoRAI 2005: Invicta Reborn
  • Lotus 111 R en Exige in de Lotus corner
  • Caterham populair
Met als oorsprong het officiële importschap van Lotus in Nederland heeft Van der Kooi Sportscars uit Lochem haar activiteiten de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid, zowel op het gebied van het leveringsprogramma als qua bedrijfsstructuur. De afgelopen jaren heeft Van der Kooi een gespecialiseerde expertise en know-how op het gebied van exclusieve sportauto’s opgebouwd, die ze ook graag aanwenden voor andere exclusieve sportwagenmerken. Daarom is eerst Caterham in het programma van Van der Kooi Sportscars opgenomen, nu gevolgd door Noble. Daarnaast overweegt Van der Kooi ook de Invicta S1 in Nederland te importeren. Deze Engelse sportwagen tonen zij op de AutoRAI 2005 om de mening en interesse van pers en publiek te peilen. De auto was ook te bewonderen op Speed & Design in Utrecht.
 
Invicta S1
Momenteel bekijkt Van der Kooi de mogelijkheden om in Nederland te starten met de levering van de Invicta S1 sportwagen. Deze zeer exclusieve auto maakt op de AutoRAI voor het eerst zijn opwachting in ons land en staat daar vooral om de belangstelling van pers en publiek te polsen. De moderne Invicta S1 is een achterwielaangedreven sportcoupé met de motor voorin, terwijl de wielophanging, de besturing en de remmen hun origine danken aan de racesport. Het is een echte ‘Grand Tourer’ met een 320 pk sterke V8 motor, een luxueus interieur (op Bentley-niveau). Zie de fotoreportage voor meer informatie.
 
Noble
De AutoRAI 2005 markeert voor Van der Kooi Sportscars het officiële importschap voor het Britse sportwagenmerk Noble in de Benelux. Van der Kooi is inmiddels begonnen met de import van de Noble GTO-3R sportwagen, die de basis vormt van het productgamma van Noble. In het najaar van 2005 echter wordt de Noble-reeks uitgebreid met de M14, die in 2004 zijn debuut beleefde op de Birmingham Motor Show. Hoewel officieel nog in een conceptstadium, zal de Noble M14 zoals die op de AutoRAI 2005 staat ook ongewijzigd geproduceerd gaan worden. De Noble M14 wordt aangedreven door een 400 pk sterke zescilinder waarmee de M14 een topsnelheid van dik 300 km/h weet te halen. Zie de fotoreportage voor meer informatie.
 
Caterham
Enkele jaren geleden werd Van der Kooi Sportscars benoemd tot officieel importeur van de modellen van Caterham. Recent kondigde de importeur de komst van een compleet nieuw model van Caterham aan: de Seven CSR. De in Engeland gebouwde Caterham Seven CSR markeert, na een afwezigheid van zo´n tien jaar, de langverwachte terugkeer van Cosworth naar de markt van auto’s voor de openbare weg met twee motoren die hoge prestaties leveren. Het nieuwe model profiteert bovendien van de introductie van een volledig nieuwe onafhankelijke achterwielophanging en een F1-stijl voorwielophanging, evenals verbeteringen op het gebied van aërodynamica en het chassis. Bovendien is de fameuze tweezitter nu voorzien van een volledig nieuw interieur en nieuwe bekleding, de meest ingrijpende wijziging in de 48-jarige geschiedenis van dit model. Zie het autonieuws-artikel voor meer informatie.
Redactie
Door Redactie
Noble en Invicta op de AutoRai 2005!
Noble en Invicta op de AutoRai 2005!
Noble en Invicta op de AutoRai 2005!
Noble en Invicta op de AutoRai 2005!

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers