Autonieuws

Mitsubishi Colt Cabrio begin 2006 in productie

De CZ2 Cabriolet conceptcar werd onthuld op de Autosalon van Genève in 2003. Nu is officieel bekend gemaakt dat de auto begin 2006 in productie gaat. Op de Autosalon van Genève in 2005 zal een nieuwe concept worden gepresenteerd.

De eerste tip van de sluier wordt opgelicht tijdens de Geneefse Autosalon van 2005. Daar zal een opvolger van de conceptcar worden gepresenteerd. Vermoedelijk zal deze conceptcar veel weg hebben van het uiteindelijke productiemodel van de Colt Cabriolet.
 
Goed ontvangen
De goede ontvangst van de CZ2 Cabriolet concept vormde voor Mitsubishi de aanleiding om een studie uit te voeren naar de levensvatbaarheid van een Mitsubishi Colt Cabriolet. Met de ondertekening van de overeenkomst tussen Mitsubishi Motors Europe en Pininfarina is het project officieel van start gegaan. Ontwikkeling en design worden door Mitsubishi Design Europe in het Duitse Trebur en Pininfarina in Turijn gezamenlijk ter hand genomen.
 
Opvouwbaar stalen dak
De CZ2 Cabriolet concept dient als basis voor de Mitsubishi Colt Cabriolet. Echter, in tegenstelling tot de soft-top van de CZ2 krijgt de Colt Cabriolet een opvouwbaar stalen coupé-dak. Pininfarina zal dit daksysteem gaan leveren. De samenwerking tussen Mitsubishi Motors Europe en Pininfarina betekent een voortzetting van de goede contacten die al sinds 1997 bestaan. Ook de Mitsubishi Pajero Pinin is immers ontwikkeld door Pininfarina en wordt, net als in 2006 de Colt Cabrio, in Turijn gebouwd.
 
NedCar
De NedCar-fabriek van Mitsubishi Motors in het Limburgse Born wordt nauw betrokken bij het project. Zo levert NedCar verschillende carrosserie-componenten en natuurlijk de expertise in het productieproces van de Colt.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi Colt Coupé-Cabriolet bijna klaar

Autonieuws
Mitsubishi Colt Coupé-Cabriolet bijna klaar
> Artikel lezen

Productiemodel Mitsubishi Colt CZC in Genève

Autonieuws
Productiemodel Mitsubishi Colt CZC in Genève
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.