Autonieuws

Fiat Croma herleeft!

Fiat gaat de naam Croma weer uit de kast halen. Op de Salon van Genève zal de Italiaanse fabrikant de nieuwe Croma presenteren. Deze eerste tekening geeft een indruk van de Croma.

In 1984 presenteerde Fiat de door Giugiaro ontworpen Croma. Volgens Fiat moest de Croma het op gaan nemen tegen auto´s van BMW en Mercedes maar dat werd door het koperspubliek niet geaccepteerd. Een kleine tien jaar geleden was het over en sluiten met de Croma. De auto is niet succesvol geweest en kreeg daarom ook geen opvolger. Later kwam de Marea (Weekend) maar ook deze auto werd niet als opvolger van de Croma bestempeld. De Croma was destijds ontwikkeld samen met Lancia, Alfa en Saab, die samen een afgeleid model (respectievelijk de Thema, 164 en 9000) hadden.

Italiaanse Opel Signum
De nieuwe Croma is regelmatig betrapt met een gecamoufleerde carrosserie en ging als New Large door het leven. Dat geeft al aan dat de Croma in ieder geval in een hoger segment terecht zal komen. Met een lengte van 4,70 m is de auto slechts 20 mm korter dan bijvoorbeeld de Alfa 166. De nieuwe Croma deelt z´n bodemplaat met de Opel Vectra/Signum en zal ook veel gemeen hebben met de Signum. Zo zal de Croma ook een kruising moeten worden tussen een sedan, stationwagon en MPV en is er veel ruimte achterin. De stoelconfiguratie zal op diverse manieren aan te passen zijn.

Salon van Gèneve
Tijdens de in maart 2005 te houden Salon van Genève zal Fiat het doek van de Croma trekken. Tot die tijd moeten we het doen met deze tekening. Mogelijk dat Fiat vlak voor de Salon nog wat meer bekend maakt.

Gerelateerde artikelen

Fiat komt milieubewuste PUR-O2 modellen

Autonieuws
Fiat komt milieubewuste PUR-O2 modellen
> Artikel lezen

Vernieuwde Fiat Croma: € 26.495,-

Autonieuws
Vernieuwde Fiat Croma: € 26.495,-
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.