Autonieuws

Nieuwe supersportauto: MB Roadcars EOS

Een nieuw Engels sportautomerk heeft de eerste computertekeningen laten zien van een supersportauto, de EOS. Met onder de kap een V8 met 500 pk en een gewicht lager dan 1.000 kg zijn geweldige prestaties mogelijk.

Twee jaar geleden is MB Roadcars opgericht. Het merk is opgericht door drie Formule 1 ontwerpers, die van mening zijn dat zelfs de meest prestigieuze sportauto nog geen gebruik maakt van de state-of-the-art technologie die tegenwoordig aanwezig is. Met passie voor perfectie en ultieme prestaties gingen zij aan het werk en zo ontstond de conceptcar genaamd EOS.
 
Ontwikkeld met de computer
De EOS onderscheid zich van de meest moderne sportauto´s door onder andere de centrale positie van de bestuurder. De auto heeft veel weg van de vliegtuigindustrie en dat is niet alleen zichtbaar in de materialen, maar ook in de centrale bestuurderspositie. Bovendien is de EOS daardoor een driezitter. De monocoque is gemaakt van composiet materiaal en de vering en demping is rechtstreeks afgeleid uit de Formule 1. De EOS is niet ontworpen op de tekentafel maar geheel met de computer. Hierdoor was het mogelijk om continue rekening houden met de prestaties. Dankzij simulatietechnologie wist MB Roadcars de EOS continu te ´testen´.
 
Geweldige prestaties
De lichtgewicht V8 levert een vermogen van 500 pk. In combinatie met het lage gewicht van 1.000 kg betekent dit dat de EOS in staat is om in 3,5 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt boven de 320 km/h.
 
IAA Frankfurt 2005
In januari zal MB Roadcars een schaalmodel op 50% van de ware grootte presenteren tijdens de Autosport Show. Tijdens de IAA in Frankfurt, september 2005, zal MB Roadcars een volwaardige conceptcar presenteren en tegen het einde van 2006 zullen de eerste rijdende prototypes op de weg verschijnen. De productie zal zeer beperkt en exclusief zijn. MB Roadcars wil maar 20 auto´s per jaar gaan maken en de prijs zal rond de 300.000 Engelse pond liggen.

Gerelateerde artikelen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

De reis naar de glamping saai en slopend? Niet met deze MPV’s!

Autonieuws
De reis naar de glamping saai en slopend? Niet met deze MPV’s!
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.