Autonieuws

Wij juichen reïncarnatie ATS toe

Indien je bent geboren na 1965 dan zegt Automobili Turismo e Sport (ATS) je waarschijnlijk niets. Zelfs al zag je voor dat jaar het levenslicht dan is de kans gering dat deze kleine Italiaanse constructeur je een belletje doet rinkelen. Anno 2012 kan daar zomaar verandering in komen.

Onlangs kwam ATS al even kort in de actualiteit met nieuws dat bijna te mooi om waar te zijn was. Voor de bescheiden som van € 25.000,- bouwt het automerk, dat graag opnieuw wil opstaan, een hardcore racer voor je met een leeggewicht van slechts 400 kg. De ATS 100, zoals de professioneel ogende bolide heet, diende daarna alleen nog van een (motorfiets)krachtbron te worden voorzien en de pret kan beginnen! Echter, op één paard moet je niet wedden wil je niet weer binnen de kortste keren van het toneel verdwijnen en daarom zoekt ATS versterking in de wederopstanding van hun enige gerealiseerde straatlegale sportauto tot nu toe, de 2500 GT uit 1963. Dit is namelijk de te willen bouwen GT-loze ATS 2500. Een mengelmoes tussen een Lotus Evora/Exige S en een Ford GT, maar een auto die we graag zien komen afgaande op diens beloofde specificaties.

510 pk per ton
Het design van de 4,25 meter lange, 1,90 meter brede en slechts 1,15 meter hoge ATS 2500 mag dan meer een mengelmoes zijn dan een reïncarnatie van het origineel, hij ziet er daardoor niet minder begeerlijk uit. Wat wil je ook als je vergeleken wordt met enkele gerenommeerde sportwagens. De 2500 is het overigens minstens zo menens als de snelste auto’s momenteel te koop. Wat te denken van een leeggewicht van 980 kg door veelvuldig gebruik te maken van koolstofvezel materialen. En het beloofde vermogen? Dat bedraagt maar liefst 500 pk. Een zwaar opgevoerde Subaru-boxermotor met een inhoud van slechts 2.5 liter moet dit ophoesten. Indien ATS dit lukt zal de 2500 een specifiek vermogen kennen van 510 pk per ton of nog indrukwekkender, 200 pk per liter. Is dat geen nieuw record? ATS beweert dat de spurt naar 100 km/g in 3,3 seconden voltooid kan worden en dat de 2500 zonder enig moeite door de 300 km/h knalt.

12 stuks
ATS zegt dat het in eerste instantie slechts twaalf 2500’s wil bouwen en daarna pas verder bekijkt of er meer inzit. Over de prijs van de auto is het bedrijf nog niet uit, maar dat zal niet in de buurt liggen van de ATS 1000 (laatste vier foto´s).

Gerelateerde artikelen

Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?

Autonieuws
Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.