Autonieuws

Audi geeft startsein voor grote crossover-coupé

Alsof Audi nog niet genoeg modellen heeft komt er nog (minimaal) één bij. Volgens insiders zou men in Ingolstadt groen licht hebben gegeven voor het uitdenken van een grote crossover-coupé, straks mogelijk Q8 genaamd.

De drang van Audi naar groei is onophoudelijk en gezien de gezonde situatie van het bedrijf mag het streven daarnaar best wat kosten. De directie van Audi zou zelfs zo overtuigd zijn van het nieuwe modelconcept dat ze de jaarlijkse verkopen al hebben beraamd op 25.000 eenheden. In verhouding tot de totale jaarafzet van Audi (1,2 miljoen auto’s) is dit slechts een klein percentage maar voor een lel van een vierdeurs crossover-coupé met een verwacht prijskaartje van minimaal een euroton is dit zeer ambitieus.

2017
Veel meer dan deze informatie hebben we nog niet over de nieuwe Audi die vermoedelijk Q8 gaat heten en zijn pijlen richt op de X6 van BMW. De auto staat bovendien pas voor het jaar 2017 gepland en qua ontwikkeling dus nog vol in de kinderschoenen. Aannemelijk is dat de volgende generatie Q7 dienst doet als technische basis.

Gerelateerde artikelen

Audi Q8 weer wat productierijper in Genève

Autonieuws
Audi Q8 weer wat productierijper in Genève
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt

Autonieuws
Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.