Autonieuws

Qoros: de Chinezen komen eraan!

We kunnen er hoog of laag om springen, de Chinezen komen eraan! Momenteel zijn er in Europa nog weinig autoproducenten uit dat immense Aziatische land, maar dat zal geleidelijk veranderen. Neem het Chinese Qoros. Dat heeft serieuze plannen met drie op de Europese smaak gesneden modellen.

Op dit ogenblik nemen we de weinige Chinese automerken die er momenteel zijn niet bijster serieus in de ‘westerse’ autowereld. Hun auto’s kunnen bij lange na niet tippen aan de doorgewinterde autofabrikanten. Nog niet. Maar kijk naar een Chinese auto van vijf jaar geleden en eentje van anno nu en je schikt waarschijnlijk van welke stappen ze hebben gemaakt.

Genève
Qoros, een Chinees automerk dat in 2007 is opgericht na een joint-venture tussen het Chinese Chery en Israel Corporation, denkt dat het nu al klaar is om concurrerend te zijn en op de aankomende Autosalon van Genève menen ze dat te bewijzen. Begin maart 2013 zullen ze in Zwitserland hun eerste van in totaal drie nieuwe modellen (voorlopig) onthullen. De overige twee volgen nog, maar ook die zullen gaan uitpakken met een moderne, Europees geïnspireerde vormgeving en de modernste snufjes. Althans, dat beweert Qoros. Aan de in te willen schakelen leveranciers zal dat in ieder geval niet liggen, want op het lijstje prijken alvast namen als Magna Steyr, Continental, Bosch, Valeo en Microsoft. En het piepjonge automerk speelt meteen ook op de veiligheid in door te beweren dat al haar producten op het hoogste schavot van de onafhankelijke EuroNCAP-crashtests zullen eindigen. We zijn benieuwd.

Gerelateerde artikelen

Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT

Autonieuws
Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT
> Artikel lezen

Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor

Autonieuws
Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor
> Artikel lezen

Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen

Autonieuws
Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.