Autonieuws

Groen licht voor crossover Seat

Bij Seat zijn er de afgelopen tijd wat bazen en designers gewisseld. Nieuw aan het roer van de Spaanse autofabrikant is James Muir en één van z’n eerste bevestigingen is dat er groen licht is gegeven voor de bouw van een crossover.

Het komt niet als een verrassing dat Seat alsnog met een SUV/crossover komt, op de Autosalon van Genève in 2011 werd immers al de IBX Concept getoond, een voorproefje van een dergelijk model. Maar nu is er dan ook eindelijk groen licht gegeven. In 2015 moet de auto in de catalogus staan en als alles volgens plan verloopt, kan Seat er jaarlijks 100.000 stuks van slijten.

Andere designkoers
Reken er echter niet op dat de IBX nu nog de richting aangeeft van de toekomstige crossover van Seat. Dat studiemodel is namelijk nog tot stand gekomen onder toeziend oog van de Belg Luc Donckerwolke, en die werkt in directe zin niet meer voor Seat. Hij is elders ondergebracht binnen de Volkswagen Groep. Bovendien dateert de IBX al weer uit begin 2011. Seat zal dus hoogstwaarschijnlijk voor een andere ontwerpstijl kiezen. Feitelijk werd er eerder al groen licht voor een crossover gegeven, maar dat was een valse start. Er wordt aan een geheel nieuwe conceptcar gewerkt, maar die hoeven we zelf ook niet voor 2014 te verwachten. Muir geeft daar bij wel aan dat die ‘op de voet´ gevolgd zal worden door de productieversie.

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience

Autonieuws
Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience
> Artikel lezen

Seat jaagt Ateca Cupra 300 over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.