Autonieuws

Zo wordt de terugkeer van de Porsche 911 Targa

Volgend jaar wordt de iconische 911 vijftig, een heugelijk feit dat Porsche natuurlijk uitbundig gaat vieren. Hoe precies, dat weten we nog niet, maar er gaan geruchten – en die zijn vrij aannemelijk – dat er een speciale jubileumeditie van de 911 wordt geïntroduceerd. En dat zou zomaar de terugkeer van de 911 Targa kunnen zijn.

Porsche presenteerde de 911 – toen nog 901 geheten – voor het eerst aan het publiek tijdens de Frankfurt Motor Show van 1963. Hoe bijzonder is het dat exact 50 jaar na dato zowel één van ’s werelds grootste autoshows als bekendste auto’s nog in leven zijn. Het kan zodoende haast niet anders dan dat Porsche flink gaat uitpakken tijdens de 2013-editie van de beroemde Duitse autotentoonstelling, met vanzelfsprekende de 911 als middelpunt.

Jubileumeditie
Dat er een speciale jubileumeditie naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de 911 komt, is zeker. Porsche heeft het alleen nog niet officieel bevestigd. Maar gezien de fabrikant door de jaren heen zo’n beetje iedere gelegenheid heeft aangegrepen om een special edition van hun ‘Elfer’ uit te brengen twijfelen we geen moment aan zo’n ‘50th Anniversary Edition’. De enige vraag is op welke carrosserievariant deze wordt gebaseerd. De Coupé zou het meest logisch zijn, die bestaat immers daadwerkelijk 50 jaar. De 911 Cabriolet kwam pas in 1982, dus dat zou opmerkelijk zijn. Blijft eigenlijk over de 911 Targa. Want jazeker, die keert terug! Spionagefoto’s bewijzen dit.

Historisch verantwoord
De oer-Targa werd weliswaar drie jaar na de oorspronkelijke 911 getoond, de terugkeer van deze semi-cabriolet zou een zeer mooi verjaardagscadeau zijn. Zeker als de nieuwe 911 Targa ook nog eens historisch verantwoord gesneden is. En daar lijkt het op. Op basis van de spionagefoto’s hebben we onze computer-illustrator aan het werk gezet en volgens hem gaat de 991 Targa er zo uitzien, compleet met nostalgische beugel.

Gerelateerde artikelen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.