Autonieuws

Dacia Dokker Stepway

Dacia Dokker ook als Stepway

Dacia heeft grotere plannen met haar Stepway-formule. Na de Sandero Stepway heeft de Dokker eenzelfde behandeling ondergaan.

Dacia Dokker ook als Stepway
Dacia presenteerde de Dokker Stepway op de Istanbul Motor Show. Het recept is gelijk aan dat van de Sandero Stepway. Aan de hand van kunststof opzetstukken op de bumpers en wielkasten, kunstmatig verbrede dorpels, grotere wielen en dakrails oogt de Dokker ineens een stuk ruiger. Ook het feit dat de speciale uitvoering wat hoger op z’n poten staat draagt hieraan bij. Echt adequate terreinauto zullen de Stepway-modellen overigens nooit worden, de formule draait vooral om z’n looks.

Summiere info
Hoewel Dacia de Dokker Stepway met trots onthulde, is de informatie rond het model uiterst summier. De Nederlandse importeur van het merk zegt dat de auto in eerste instantie is bedoeld om mee te showen en als hij al op de markt komt – wat aannemelijk is – dan zal dat waarschijnlijk eerst in Turkije zijn. Of de rest van Europa en zo ook Nederland wordt bediend is nog onzeker.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Dacia Dokker ook als Stepway

Zoeken

Merk- & modeldossiers