Autonieuws

Weer iets snellere Nissan GT-R is geprijsd

We dachten dat het prestatieplafond van de GT-R inmiddels wel was bereikt. Niet dus. De Nissan-ingenieurs hebben toch nog ruimte voor verbetering gevonden en zo is de Japanse volbloed weer wat beter en sneller dan hij al was.

UPDATE 14 juni 2013: Zoals beloofd om dat te doen in de lente heeft Nissan de prijzen van de aangescherpte GT-R bekendgemaakt. Zie alinea "Iets duurder".

Na talloze modificaties door de jaren heen is het vanzelfsprekend dat de sprongen die Nissan nog maakt met de huidige generatie GT-R niet enorm groot meer zijn. Het vermogen van 550 pk en 632 Nm blijft onveranderd en zo ook de knaltijd van 0 naar 100 km/h in ruwweg drie seconden. Toch krijgen de menselijke zintuigen het nog zwaarder te verduren achter het stuur van de nieuwste GT-R. Want wat de technici hebben gedaan is de gaspedaalreactie verbeterd door onder meer nieuwe injectoren en kleine veranderingen aan de turbo’s. Met name in het middengebied en de hoogste toerenregionen reageert de GT-R van modeljaar 2013 nog alerter op commando’s. In lijn met deze aanpassingen zijn ook de dempers op scherp gezet en is het chassis stijver gemaakt voor nóg hogere bochtsnelheden, of zeg maar gerust G-krachten als je het over GT-R hebt.

Gentleman Edition
Nissan beweert dat de verbeteringen significant hebben bijgedragen aan de prestaties van hun supersporter. Zelf ervaren? Dat kan vanaf volgend voorjaar. Dan arriveert de GT-R van 2013 namelijk bij de dealers. Er zijn opnieuw twee reguliere uitvoeringen verkrijgbaar zijn, het speciale Track Pack daargelaten. Nieuw is de Gentleman Edition. Die is afgeleid van de Black Edition, maar heeft een net even wat specialer interieur en is altijd grijs van kleur. De Premium Edition is het basismodel en is vanaf 2013 optioneel te verkrijgen met two-tone interieur. Rood is daarbij de accentkleur. De eerder al even aangehaalde GT-R Black Edition is voortaan uitgerust met een nieuw stuurwiel. Recaro-stoelen met een behuizing van carbon zijn af-fabriek tegen meerprijs verkrijgbaar.

Iets duurder
Omdat de Japanse takumi´s telkens wat meer moeten zwoegen om de GT-R nog beter en sneller te maken zijn de prijzen opnieuw licht gestegen. De Premium Edition is er voortaan vanaf € 141.000,-. De meerprijs voor de Black Edition bedraagt € 1.500,- en voor de nieuwkomer, de Gentleman Edition, wil Nissan graag € 145.000,- ontvangen. Voorzien van het Track Pack komt dit model uit op € 152.500,-. Voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is, is er de GT-R Egoist. Die kost € 231.500,-.

Gerelateerde artikelen

Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats

Autonieuws
Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats
> Artikel lezen

Laatste ronde voor Nissan GT-R Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'

Autonieuws
Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'
> Artikel lezen

Jarige jobs trakteren zichzelf op Nissan GT-R50 by ItalDesign

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.