Autonieuws

Opgeruigde Dacia Duster heet DCross

Dacia, daar vermarkt onder de naam Renault, is een grote speler op de Braziliaanse automarkt. Op de lokale Sao Paulo Motor Show kon het dan ook niet maken zich niet te laten zien. Met een opgeruigde Duster, DCross genaamd, pakken ze uit.

4x4-modellen zijn populair in Zuid-Amerika, niet in de laatste plaats vanwege de minder begaanbare wegen aldaar. Veelal valt de keuze op een SUV’s of pick-up, maar in de lift zitten (compacte) crossovers. En zodoende rijzen dergelijke modellen van fabrikanten die actief zijn in dit deel van de wereld als paddenstoelen uit de grond. Renault/Dacia hield het bij hun bestaande Duster, maar ruigden hem op tot DCross om het stoere karakter van de auto te benadrukken.

Gifkikker
Voorzien van ferme bodemplaatbeschermers rondom en robuust schoeisel doet hij meteen denken dat de DCross Concept verder gaat dan waar de Duster moet stoppen. Ook de gifgroene lak in combinatie met een matzwarte carrosserie achter helpt bij een agressieve uitstraling. Opvallen doet ook de ietwat futuristisch ogende imperial bovenop het dak. Deze past helemaal in het plaatje van een conceptcar.

Gerelateerde artikelen

Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up

Autonieuws
Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up
> Artikel lezen

Dacia heeft een nieuwe Duster, écht waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Productiemodel Renault Duster Oroch onthuld

Autonieuws
Renault Duster Oroch
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Duster zich het predicaat budget nog permitteren?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.