Autonieuws

Tiptronic automaat voor Mini Cooper S

Na de One en de Cooper krijg de Cooper S ook een automaat. Grote verschil is dat de Cooper S een compleet nieuwe zestraps automaat krijgt terwijl de One en Cooper het met een CVT moeten doen. Liefhebbers moeten nog tot eind februari wachten.

De automaat die in de Mini Cooper S dienst zal doen zal een schakelinterval hebben van slechts een kwart seconde. Dit betekent dus dat de auto erg snel van verzet kan wisselen. Normaal zal dat gebeuren door een elektronisch brein die voortdurend de rij-omstandigheden bekijkt en zo de schakelmomenten aan te passen aan de individuele rijstijl van de bestuurder. Maar, als u liever zelf even het heft in handen wilt nemen kan de automaat ook in de handmatige modus gezet worden. Met behulp van paddles die zich aan weerszijden van het stuurwiel bevinden, kan de bestuurder dan handmatig de versnellingen kiezen.
 
Iets trager
Door de automaat wordt de auto helaas iets trager maar de prestaties blijven leuk. Met de Mini Cooper S automaat zal u een halve seconde langer moeten wachten om van stilstand  de honderd op de teller te kunnen zien. Met een acceleratie van 7,7 seconden is het echter nog steeds geen klagen en pas bij de 220 km/h zal de luchtweerstand het winnen van de Mini. De Mini Cooper S Cabrio, die ook uitgerust kan worden met deze automaat, doet 0 naar 100 km/h in 7,9 seconden en heeft een top van 215 km/h.
 
Eind februari
De levering van de Mini Cooper S met automaat zal in januari 2005 in de VS en Japan starten. In Nederland en België wordt hij pas eind februari 2005 geleverd. Tegen die tijd begint ook de levering van Mini Cooper S cabrio.

Gerelateerde artikelen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.