Autonieuws

Smart fortwo Cabriolet met 101 pk

De Duitse tuner Brabus heeft de smart fortwo Cabriolet behoorlijk onder handen genomen. De driecilinder levert nu een vermogen van 101 pk en het exterieur en interieur is sportief aangepast met spoilerwerk en mooie materialen.

De driecilinder benzinemotor is voorzien van een turbo zoals deze ook in de Brabus/smart Roadster ligt. De motor levert 101 pk bij 5.250 tpm en het maximale koppel van 130 Nm is beschikbaar tussen 2.500 en 5.300 tpm. De acceleratie van 0-100 km/h verloopt in 11,2 seconden en de topsnelheid is electronisch begrensd op 160 km/h. Brabus laat weten dat de Brabus Ultimate 101, zoals de auto is gedoopt, veel trekkracht heeft bij een laag toerental.

Schakelen met peddels achter het stuur
De sequentiële zesversnellingsbak zorgt voor de overbrenging van het vermogen op de wielen. Schakelen kan volledig automatisch geschieden, met de peddels achter het stuurwiel of met de pook. Het sportstuur moet voor veel grip zorgen en is lekker compact.

Racing Red
Aan de buitenkant is de Brabus Ultimate 101 herkenbaar aan z´n speciale ´Racing Red´ kleur. Maar dat is niet alles, want ook de voorspoiler, zijskirts en achterbumper vallen op. Aan de achterkant is tevens een aluminium geperforeerd deel te vinden waardoorheen twee uitlaapijpen steken. De tankdop is uitgevoerd in carbonkleur en voorzien van het Brabus-logo. De Brabus Monoblock VI lichtmetalen velgen zijn vóór van het formaat 5,5Jx16 met 175/50 R16 banden. Achter zijn exemplaren in het formaat 8Jx17 met 225/35 R17 banden gemonteerd. De wielkasten zijn uitgeklopt om plaats te bieden aan deze wielen en de wielbasis is bovendien verbreed om voor een betere wegligging te zorgen. Het onderstel van de fortwo werd verlaagd.

Leer en alcantra
In het interieur is niet alleen een sportstuur te zien maar ook zijn er veel mooie materialen gebruikt in een combinatie van zwart en rood. Leer en alcantra overheersen en hier en daar zijn aluminium accenten te vinden. De sportstoelen zijn deels van leer en deels van alcantra en het stiksel sprint direct in het oog.

101 stuks
De Brabus Ultimate 101 wordt in zeer beperkte oplage van 101 stuks gebouwd. Ieder model heeft z´n eigen nummer en dat maakt de auto extra exclusief. Op de foto is nummer 7 uit de serie van 101 stuks te zien. In Duitsland bedraagt de prijs bijna 35 mille dus reken voor Nederland op een prijs van ruim 50.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Smart trekt kap af bij Fortwo Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Smart ForTwo Cabrio maakt zich op voor de zomer

Spyshots
Smart ForTwo Cabrio
> Artikel lezen

Smart presenteert drie elektrische modellen

Autonieuws
Smart presenteert drie elektrische modellen
> Artikel lezen

Smart fortwo cabriolet: goedkoopste cabrio van NL

Autonieuws
Prijzen nieuwe Smart fortwo cabriolet
> Artikel lezen

Deens tintje: Smart fortwo BoConcept

Autonieuws
Deens tintje: Smart fortwo BoConcept
> Artikel lezen

Smart komt met verrassende actiemodellen Fortwo

Autonieuws
Smart komt met verrassende actiemodellen Fortwo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.