Autonieuws

Verwennerij: Porsche Panamera Platinum Edition

Nu een facelift in het verschiet ligt wil Porsche graag af van haar huidige voorraad Panamera’s. Een actiemodel wil daarin nog wel eens helpen en zie hier de Panamera Platinum Edition.

De Platinum Edition is leverbaar als Panamera, Panamera 4 en Panamera Diesel en is te herkennen aan diverse in platinum silver metallic gespoten details. Zo zijn het onderste gedeelte van de buitenspiegelkappen, de lamellen in de grille en de luchtinlaten aan de zijkant, maar ook de sierstrip op de achterklep en de diffuser achter uitgevoerd in deze kleur. Qua hoofdkleur voor het exterieur is er keuze uit de unikleuren zwart en wit en de metallickleuren basaltzwart metallic, carbongrijs metallic en mahonie metallic. De sierlijsten rond de zijruiten zijn bij de Panamera Platinum Edition altijd uitgevoerd in zwarte hoogglanslak.
Ook standaard zijn bi-xenonkoplampen en parkeersensoren voor, en zowel de buitenspiegels als de binnenspiegel zijn zelfdimmend. Verder is elke Panamera Platinum Edition voorzien van lichtmetalen 19 inch ‘Panamera Turbo’-wielen met daarop het Porsche logo in kleur.

Interieur
Binnenin trakteert het model op gedeeltelijke bi-colour lederen bekleding in de kleurcombinatie zwart/luxorbeige met eventueel als uitbreiding daarop volledige bi-colour lederen bekleding. Overigens kent lederen bekleding een nieuwe kleurindeling; de bovenzijde van het dashboard, de deurpanelen, de beenruimte van bestuurder en voorste passagier, de achterzijde van de voorstoelen en de bagageafdekking zijn zwart. De rest van het interieur is uitgevoerd in de kleur luxorbeige. Andere opvallende kenmerken in het interieur zijn het ‘Sport Design’-stuurwiel, het Porsche logo in de hoofdsteunen van de voorstoelen en de dorpellijsten met de inscriptie ‘Platinum Edition’.
Bovendien wordt iedere Panamera Platinum Edition voorzien met Power Steering Plus en verwarmbare voorstoelen. Ook standaard is Porsche Communication Management met navigatiesysteem, een hogeresolutie TFT-touchscreen van 7-inch en elf speakers (235 watt).

Prijzen
De Porsche Panamera Platinum Edition is per direct te bestellen met prijzen vanaf € 105.200,- (Diesel). Voor de benzine-instapper vraagt Porsche € 106.000,- en als Panamera 4 vergt de investering € 111.300,-.

Gerelateerde artikelen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.