Autonieuws

Mercedes-Benz C-klasse wederom met 20% bijtelling

Met ons telkens veranderde belastingstelsel was de Mercedes C-klasse tijdelijk niet verkrijgbaar met 20% bijtelling. Dit probleem is nu opgelost want de C 220 CDI BlueEfficiency is zuiniger dan ooit tevoren.

De Mercedes C-klasse werd afgelopen juli slachtoffer van de nieuwe uitstooteisen en kon niet langer rekenen op 20% bijtelling. Dit vitale pluspunt in de huidige markt is nu echter terug, want met de nieuwe C 220 CDI BlueEfficiency duikt de uitstoot lager dan ooit. Aan de basis van dit extra zuinige model – overigens alleen te verkrijgen als Coupé of Limousine – ligt een 2.2 liter turbodiesel met 163 pk en een koppel van 400 Nm. Schakelen kan uitsluitend met een handmatige zesbak aangezien een automaat het dieselverbruik in de verkeerde richting stuurt. Ondanks zijn zuinige insteek hoef je je geen zorgen te maken als het op snelheid aan komt. De sprint naar de 100 km/h duurt slechts 8,4 seconden en de topsnelheid ligt op 231 km/h.

Zuinig
Ondanks deze sportieve cijfers komt het gemiddelde verbruik slechts op 4,1 l/100 km en blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 109 g/km. Dit betekent dat deze auto tot en met 2015 kan rekenen op 20% bijtelling. Zo lang zal hij echter niet in productie blijven, eind 2013 staat namelijk de compleet nieuwe C-klasse op het programma. Bovenop de standaarduitrustingsniveaus Elegance of Avantgarde is de BlueEfficiency standaard uitgerust met Becker Pilot navigatie, Cruise Control, een met leder bekleed stuur, LED dagrijverlichting en Parktronic parkeerhulp. De nieuwe C 220 CDI BlueEfficiency is leverbaar vanaf 1 januari 2013 en moet minimaal € 39.995,- opbrengen voor de Limousine. De Coupé staat vanaf € 42.695,- in de prijslijsten. Bestellen is per direct mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.