Autonieuws

Ter land en ter zee: de Quadski

Al vele decennia droomt menigeen ervan een voertuig te bouwen dat zowel op land als op het water kan worden gebruikt. Deze zogeheten amfibievoertuigen heb je in vele soorten en maten, maar geen van allen heeft het publiek kunnen overtuigen. Het Amerikaanse Gibbs denkt dat daar nu verandering in komt met de Quadski.

Wat zou het toch makkelijk zijn. File voor de Coentunnel? Is de Ketelbrug weer eens gesloten? Dan zouden we allemaal maar wat graag met onze auto het water in willen kunnen rijden om vervolgens naar de overkant te varen. Veel verschillende fabrikanten hebben al geprobeerd om dit werkelijkheid te laten worden maar stuitten vaak op hoge drempels. Het grootste probleem is dat een amfibisch voertuig altijd een compromis is tussen een land- en watervoertuig waardoor hij op beide vlakken niet weet te excelleren. Het Amerikaanse Gibbs Sport Amphibians denkt nu wel de oplossing te hebben gevonden.

Quadski
De Quadski probeert namelijk geen conventionele auto te zijn maar richt zich op de outdoor-enthousiasteling. Met hun kruisbestuiving tussen een quad en een jetski wil het bedrijf met name Amerikanen gaan aanspreken. Denk echter niet dat we hier te maken hebben met een veredeld speeltje. Gibbs is 15 jaar bezig geweest met de ontwikkeling en heeft daar 200 miljoen dollar ingestoken. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen met een verwachte productie van 20 stuks per uur.

Techniek
Onderhuids wordt gebruik gemaakt van een 1.3 liter viercilinder BMW-motor die normaal gesproken in het frame van een motorfiets wordt gemonteerd. Dankzij zijn 175 pk kan de Quadski zowel op land als op het water 72 km/h halen, ondanks zijn forse gewicht van 600 kg. Voor ultieme wendbaarheid zal je desalniettemin toch verder moeten kijken want compact is de Quadski allerminst. Hij meet namelijk meer dan 3 meter in lengte en bijna 2 meter in de breedte. Vooralsnog is de Quadski uitsluitend te koop in de Verenigde Staten waar hij voor $ 40.000,- in de prijslijst staat. Het is nog onduidelijk of de Quadski naar Europa komt.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.