Autonieuws

Nissan Juke Nismo

Nismo zet Nissan Juke op krachtkuur

Het mag dan geen Juke-R zijn, als Nismo ergens zijn handtekening onder zet kan je van een fikse portie rijplezier uit gaan. Deze Juke is waarschijnlijk de enige crossover die zijn sportieve looks ook gestalte kan geven op het asfalt.

Nismo zet Nissan Juke op krachtkuur
Heb je niet een half miljoen klaarliggen voor een Juke-R? Vrees niet, want Nismo brengt nu een soort Juke-R-light op de markt. Eerder dit jaar konden we al kennismaken met deze hete Nissan, nu weten we ook waar hij toe in staat is. Onder de kap vinden we een geblazen 1.6 liter krachtbron, goed voor 200 pk bij 6.000 toeren. Het maximale koppel bedraagt 250 Nm en kan tussen 2.400 en 4.800 toeren volledig worden benut. Kopers kunnen kiezen uit twee aandrijfvarianten, namelijk een tweewielaandreven versie met een handgeschakelde transmissie of een vierwielaandreven variant met CVT-automaat.

Prestaties
Met zijn dikke 18 inch velgen sprint de handgeschakelde Juke Nismo in 7,8 tellen naar de 100 km/h om vervolgens pas bij 215 km/h in het rood te schieten. Vierwielaandrijving brengt extra gewicht met zich mee en dat is te zien in de prestaties, voor de bekende sprint heeft hij 0,4 seconden langer nodig en ook op zijn top levert hij in, 200 km/h. Volgens Nissan is hij eveneens capabel genoeg voor het betere bochtenwerk dankzij een aangepast chassis en speciaal afgesteld onderstel.

De Nissan Juke Nismo is vanaf begin 2013 leverbaar in Europa en het startschot voor een uitgebreid gamma Nismo-modellen in Europa. 
Redactie
Door Redactie
Nismo zet Nissan Juke op krachtkuur
Nismo zet Nissan Juke op krachtkuur

Mis geen belangrijk Nissan-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers