Autonieuws

Abarth 500 nu als 595 én Fuori

Zo’n Abarth 500 is natuurlijk wel wat gewoontjes. Daarom biedt de Italiaanse fabrikant vanaf nu de mogelijkheid om dit compacte sportwagentje helemaal naar je hand te zetten. Nu nog kiezen tussen het 595- of Fuori-programma.

Een Abarth wordt al vele jaren gemaakt volgens hetzelfde recept: men neme een kleine Fiat en schroeft hier een potente krachtbron en een sportief onderstel in. Het geheel werd altijd afgewerkt met een speciaal Abarth-sausje. Vanaf 2007 worden we dan ook al verblijd met de hete variant van de 500, voorzien van 135 pk sterke viercilinder en benoemd als één van de ultieme fun-auto’s. Vijf jaar later is het unieke er echter wel een beetje af en daarom gaat Abarth de 500 naar het volgende niveau tillen. Het wordt vanaf nu namelijk mogelijk om jouw nieuwe Abarth helemaal naar je hand te zetten.

595-programma
Allereerst is er het 595-programma dat als basis een Abarth 500 neemt en je de keuze biedt deze te upgraden naar een 595 competizione of 595 turismo. Beide varianten worden uitgerust met de 160 pk sterke 1.4 turbomotor die we al kenden uit de Esseesse, de opgevoerde Abarth 500 die al langer op de markt is. Kies je voor de competizione dan kies je voor een extra sportieve variant die niet alleen van een getunede motor en onderstel is voorzien, maar ook op een Record Monza-uitlaat en handgeschakelde vijfbak kan rekenen. In de optielijst van de competizione zijn ook speciale racestoelen opgenomen om het gevoel verder te vergroten. Voor wie van zijn Abarth een kilometervreter wil maken is de 595 turimo ontwikkelt. Deze profiteert ook van de krachtigere motor maar is verder vooral uitgerus met een interieur dat voorziet in extra ‘luxe’. Deze onder meer uit lederen en aluminium afwerking en nieuwe kleurstellingsopties. De 595 heeft 7,4 seconden nodig om de 100 km/h aan te tikken, schiet bij 211 km/h in de toerenbegrenzer en heeft voor dit geweld slechts 6,5 liter per 100 km nodig. Optioneel kunnen ophanging en remmen naar wens van de klant worden aangepast en afgesteld.

Abarth Fuori
Voor de echte exclusieve behandeling kan je terecht op de nieuwe Fuori-afdeling. Hier krijg je een bijzondere behandeling want je gaat met de fabrikant om de tafel zitten om je eigen Abarth 500 tot in de kleinste details te ontwerpen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos want zowel het exterieur, interieur en de onderhuidse techniek kunnen geheel naar wens worden aangepast. Op de stand van Abarth in Parijs staat deze blauw-gele 500 Fuori die bijna de looks van Abarth´s racebolides heeft. Let bijvoorbeeld eens op de knoppen op de plek waar normaal de versnellingspook gemonteerd is! Aan de basis van deze Fuori staat opnieuw de 1.4 liter turbomotor, die voor deze gelegenheid 180 pk produceert. Dit levert helaas geen winst op richting 100 km/h (eveneens 7,4 seconden) maar schroeft de topsnelheid wel op naar 215 km/h. De daadwerkelijke winst zal echter behaald worden bij het snellere bochtenwerk waar het extra vermogen beter tot zijn recht moet komen.

De nieuwe Abarth-lijn is te bezichtigen tijdens de Autosalon van Parijs die over twee weken zijn deuren opent.

Gerelateerde artikelen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fiat 500 Riva heeft de zomer in de bol

Autonieuws
Fiat 500 Riva
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Spyshots
Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.