Autonieuws

Feestbeest: Peugeot RCZ R met 260 pk

De Peugeot RCZ kan het hebben concludeerden we al toen we met de auto reden. En eindelijk komt Peugeot aan onze langgekoesterde wens tegemoet: er komt een superhete RCZ!

Peugeot verrast ons in Parijs niet alleen met een vernieuwde RCZ maar parkeert ook een RCZ R Concept op de beursvloer. En vergeet die toevoeging Concept, want hij komt er gewoon. Goed nieuws, want hij onderstreept het sportieve karakter van de RCZ nog meer. Uitgevoerd in mat zwart en koperkleur oogt het niet alleen sinister maar past het ook perfect bij de Onyx die eveneens in Parijs zal staan.

RCZ Racing Cup
Het idee voor de ontwikkeling van de RCZ R kwam volgens Peugeot nadat de RCZ Racing Cup in heel Europa een groot succes bleek te zijn. En waarom zou je dit sportieve succes niet kunnen vertalen naar de openbare weg? Dat gaat eind volgend jaar gebeuren want dan zal deze RCZ R in de showroom gaan verschijnen. Is het dan alleen maar uiterlijk vertoon? Nee, want de 1.6 liter THP motor is opgeschroefd naar 260 pk waarmee het de krachtigste productie-Peugeot ooit zal gaan worden. Bovendien wordt het onderstel flink aangepakt om het extra vermogen om te kunnen zetten in zeer sportief rijgedrag. We noteren namelijk een speciaal ontwikkelde ophanging, wielen en een Torsen limited slip differentieel. Spannend!

Gerelateerde artikelen

Peugeot RCZ R even pittig als z’n prijs

Autonieuws
Peugeot RZC R even pittig als z’n prijs
> Artikel lezen

Peugeot RCZ View Top heeft targadak

Autonieuws
Peugeot RCZ View Top heeft targadak
> Artikel lezen

Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood

Autonieuws
Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood
> Artikel lezen

Peugeot RCZ R Bimota knalt door de 300 pk

Autonieuws
Peugeot RCZ R Bimota
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.