Autonieuws

Ferrari opnieuw op weg naar recordjaar

Vooralsnog lijkt de crisis volledig aan Maranello voorbij te gaan. Ferrari stevent namelijk af op een recordaantal verkochte raspaarden en gaat, ondanks hoge onderzoekskosten waarschijnlijk een nette winst bijschrijven.

Hoewel de autowereld als geheel te maken heeft met teruglopende verkopen lijkt er in het absolute topsegment van mineur nog nauwelijks sprake te zijn. Ferrari wist in 2011 met 7.195 auto’s en een winst van 321 miljoen euro een absoluut recordjaar neer te zetten. Nu 2012 ruim over de helft is ziet het beeld er zelfs nóg beter uit. Tot en met juni wisten de Italianen 3.664 exemplaren te slijten, een stijging van 7 procent. En denk maar niet dat deze raspaarden allemaal naar Azië gegaloppeerd zijn, liefst 25% van de Ferrari’s werd in de Verenigde Staten verkocht.

V12-succes
Opvallend is vooral het succes van de V12-aangedreven modellen. Hoewel de F12berlinetta nog niet eens in de verkoop is gegaan wisten de 599 en FF een gezamenlijke plus van 66% te noteren. Met twee nieuwe V12’s in het vooruitzicht, de F12berlinetta en Enzo-opvolger, zit men in Maranello dus gebakken.

Kostenpost
Ferrari-president Luca di Montezemolo benadrukt wel dat het succes hard nodig was. De Formule 1 staat namelijk aan de vooravond van een gigantische regelwijziging. Vanaf 2014 moeten de V8-motoren vervangen zijn door geblazen V6-exemplaren. Kostenplaatje voor het ontwikkelen van zo’n nieuwe krachtbron? Dat wordt geschat op zo’n 40 tot 60 miljoen euro. Zo blijkt maar dat Ferrari’s straatauto’s nog altijd doen waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren, het financieren van de beroemde Scuderia.

Gerelateerde artikelen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano

Autonieuws
Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano
> Artikel lezen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Iemand heeft € 60 miljoen voor een Ferrari betaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.