Autonieuws

Elektrische trekhaak voor Trekauto van het Jaar ‘12

De Ford Focus is Trekauto van het Jaar 2012 en ter gelegenheid daarvan is het model nu leverbaar met elektrisch wegklapbare trekhaak. Niet nieuw, wel een primeur voor het C-segment.

Slechts een druk op de knop – die zich in de kofferruimte bevindt – is nodig om de elektrische wegklapbare trekhaak voor de dag te laten komen of uit het zicht te laten verdwijnen. Erg handig wanneer eigenaren slechts sporadisch wat voort moeten trekken, maar een trekhaak niet willen missen. Volgens Ford is de Focus de eerste auto in z’n segment die deze functie biedt. Het maximaal geremd aanhangvermogen van de Focus bedraagt 1.500 kg, hetzij afhankelijk van de motorisering.

Meerprijs
De gebruiksvriendelijke trekhaak, die een meerprijs kent van € 695,- inclusief de functies Hill Start Assist en de Trailer Sway Control, is geschikt voor alle carrosserievarianten van de Focus (Hatchback, Sedan, Wagon) en uitgerust met een 13-polige stekkerdoos voor de verlichting en hulpsystemen van moderne aanhangers en caravans. Ford laat het overigens niet bij de Focus alleen, ook wil het de elektrisch wegklapbare trekhaak beschikbaar maken voor de Mondeo, de S-Max en de Galaxy.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.