Autonieuws

Chevrolet treedt in detail over nieuwe Trax

De Chevrolet Trax volgt de Opel Mokka op de voet. Van de Duitser weten we inmiddels de prijzen al terwijl over de Amerikaan nu de techniek uit de doeken wordt gedaan. Beide staan respectievelijk vlak vóór en kort na de jaarwisseling bij de dealer.

Chevrolet is aan een flinke opmars bezig en voegt binnenkort de Trax aan z´n vloot toe. Daarmee wil het onder meer de Nissan Juke het vuur aan de schenen wil leggen. Kort na het aanvangen van 2013 meert Chevy’s mini-SUV aan. En niet alleen bij ons overigens, want de Trax is een wereldwijd gevoerd model en zal in maar liefst 140 landen geleverd worden. Vreemd genoeg niet in de Verenigde Staten, want moeder General Motors vindt het aldaar al welletjes met onder meer de Chevrolet Equinox en de Buick Encore.

Mokka
De Chevrolet Trax staat er zoals gezegd niet alleen voor. Hij is samen met de Opel Mokka ontwikkeld, maar ook met de zojuist genoemde Buick Encore. Eigenlijk nemen ze zowat de hele technische mikmak van elkaar over, dus meer dan een jassenwissel wordt het in principe niet. Maar dat wil niet zeggen dat ze ieder zo een eigen publiek aanspreken, want uiterlijke verschillen zijn er nogal. In tegenstelling tot de gelijkaardige Encore en Mokka krijgt de Chevy een veel stoerder en bonkiger uiterlijk dat bovendien goed aansluit bij de stijlelementen van de rest van de vloot.

Opbergvakken
Ook binnenin zijn er verschillen met als grootste het herontworpen dashboard. Maar ook de middenconsole is meer op z’n Chevy’s. Aan bagageruimte biedt de Trax normaliter 356 liter. Een in delen neerklapbare achterbank (60/40) is standaard en ook de voorste passagiersstoel kan volledig plat. Daarnaast belooft Chevrolet vele opbergmogelijkheden waaronder onder diverse vakken boven en aan beide kanten van de middenconsole en een opberglade onder de passagiersstoel. Onder de vloer van de bagageruimte is aanvullende opbergruimte.

Motoren
In tegenstelling tot Opel levert Chevrolet niet de atmosferische 1.6 in de 4,25 meter lange Trax. De Amerikanen bieden enkel de 1.4 liter viercilinderturbo aan als benzinemotor. Deze levert 140 pk en 200 Nm en zal gekoppeld worden aan een handgeschakelde 6-bak. Vierwielaandrijving is standaard terwijl dat bij de 1.7-diesel als optie wordt aangeboden. De diesel is goed voor 130 pk en 300 Nm en ook hier moet je zelf poken indien je niet wilt bijbetalen. Een zestraps automaat is namelijk wel verkrijgen, maar optioneel.

Uitrustingniveau
De luxere uitvoeringen krijgen standaard Chevrolet MyLink, een infotainmentsysteem dat informatie van smartphones weergeeft op een 7 inch kleurendisplay met touchscreen. Vanaf komende winter krijgt MyLink een navigatie app die kan worden gedownload op compatible smartphones. Daarmee wordt een route die op de smartphone is ingesteld op het touchscreen van het MyLink-systeem weergegeven.
Aan veiligheidsvoorzieningen pakt de Trax uit met zes airbags, Electronic Stability Control inclusief Hill Start Assist, tractiecontrole en uiteraard ABS met elektronische remkrachtverdeling. Trailer Stability Assist en Hill Descent Control zijn standaard vanaf het LT-uitrustingsniveau.

Chevrolet stelt de nieuwe Trax binnenkort voor tijdens de Paris Motor Show in september.

Gerelateerde artikelen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Chevrolet Trax naar de sportschool van Irmscher

Tuning & styling
Chevrolet Trax naar de sportschool van Irmscher
> Artikel lezen

Chevrolet stapt met Trax ook in compacte SUV segment

Autonieuws
Chevrolet stapt met Trax ook in compacte SUV segment
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijslijst Chevrolet Trax begint bij € 21.995,-

Autonieuws
Prijslijst Chevrolet Trax begint bij € 21.995,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.