Autonieuws

Fransen reïncarneren Porsche 550 Prototype Coupé

Nog zeldzamer dan de Porsche 550 Spyder is de 550 Prototype Coupé. Er zijn er slechts twee van. De eerste, met chassis 550-01, bevindt zich in de Collier Collection. De ander (550-03) staat te blinken in de garage van de Amerikaanse komiek Jerry Seinfeld. Maar nu is er hoop voor ons allemaal.

Van de Porsche 356 rijden vandaag de dag vele replica’s rond. Idem dito wat betreft de 550 Spyder, alhoewel wat bijzonderder. Dus waarom niet ook de 550 Prototype Coupé laten reïncarneren, maar dan met moderne techniek onderhuids. Het Franse Group D is het van plan in de vorm van de Vintech P550 Tribute.

Koolstofvezel
Sommige autohistorische boeken mogen van ons voor eeuwig gesloten blijven om de magie te bewaren, maar als we naar de mee te willen geven specificaties van de P550 Tribute worden we toch wel hebberig. De Fransen willen de Vintech namelijk een body van koolstofvezel meegeven – het origineel was geklopt uit aluminium – waardoor de replica maar 550 kg komt te wegen. Vervolgens is voor de aandrijving het oog gevallen op een 3.0 liter viercilinder boxermotor met een vermogen van om en nabij de 250 kg. En autokenners weten dan al genoeg; dat wil wel!

17 augustus
Meer informatie is er momenteel niet bekend. Maar lang hoeven we daarop niet te wachten. Op 17 augustus, eind deze week dus, gaat Group D hun plannen rond de Vintech P550 Tribute wereldkundig maken.

Gerelateerde artikelen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Brekend: Porsche verplettert na 35 jaar eigen Ring-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.