Autonieuws

Suzuki presenteert in Parijs de S-Cross

Met de Autosalon van Parijs in het vooruitzicht belooft Suzuki ons alvast een wereldprimeur. In de Franse hoofdstad zal het doek getrokken worden van de eerste middelgrote crossover van het Japanse merk.

We gaan wederom een nieuw lid krijgen in het steeds verder uitdijende segment van de crossover. Dit keer is het Suzuki dat met de nieuwe S-Cross een duit in het zakje gaat doen. Tijdens de Autosalon van Parijs volgende maand wordt deze onthuld.

C-segment
Met de SX4 heeft Suzuki eigenlijk al een crossover in huis, maar met de S-Cross bewandelt het merk toch een wat onbekende weg. De nieuweling wijkt niet alleen af van het SX4-concept, ook is het hun eerste middelgrote crossover. En die moet de zware concurrentie aangaan tegen soortgelijken als de Kia Sportage, Mitsubishi ASX en Volkswagen Tiguan.

Nieuw familiegezicht
Suzuki hint met een schets ook alvast hoe de S-Cross er ongeveer uit zal zien. De naar buiten gebrachte tekening toont een nieuwe neus die wellicht uit zal gaan groeien tot het nieuwe familiegezicht van het merk. Bij het ontwerpen is vooral geprobeerd om het lijnenspel zo modern mogelijk te houden, aldus Suzuki. Details over de S-Cross ontbreken vooralsnog, 27 september weten we meer.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.