Autonieuws

Snelle(re) Hummer H1 Alpha

Er komt een snelle(re) uitvoering van de Hummer H1. Onder de naam H1 Alpha zal het model volgend jaar op de markt komen. De prestaties zijn flink verbeterd, het interieur vernieuwd en de H1 Alpha is nog sterker dan de ´gewone´ H1.

Het is opvallend dat Hummer na de presentatie van de H2H (op waterstof) en de ´kleine´ H3 nu ook aangeeft met de H1 niet alleen verbeterde prestaties, meer vermogen en meer koppel heeft gerealiseerd maar ook nog eens een beter brandstofverbruik weet te behalen. Het lijkt er echt op dat het merk zich een beetje gaat bekommeren om het verbruik van haar auto´s. Gelukkig doet dat niets af aan de Hummer´s.

Een paar badges
De H1 Alpha is de eerste uit een serie snelle(re) Hummer die onder de naam Alpha naar buiten worden gebracht. Aan de buitenaktn zijn de Alpha´s niet direct herkenbaar. Het enige dat duidt op de uitvoering zijn wat badges en iets andere lichtmetalen velgen. In het interieur zien we de nieuwe kenmerken zoals die pas zijn doorgevoerd. Neem bijvoorbeeld de nieuwe met leer beklede stoelen, een nieuw dashboard en wat kleine details.

Volle 3 seconden sneller
Onderhuids is er meer nieuws te melden. De H1 Alpha wordt aangedreven door een 6.6 liter V8 turbodieselmotor met een vermogen van 300 pk (bij 3.000 tpm). Het maximale koppel van 705 Nm komt al bij 1.500 tpm beschikbaar. Deze prestaties van de motor hebben geresulteerd in flink verbeterde prestaties van de H1. De acceleratie van 0-100 km/h wordt nu afgelegd in 13,5 seconden en dat is een volle 3 seconden sneller dan de standaard H1. Over het brandstofverbruik zijn geen exacte gegevens bekend maar wat we wel kunnen melden is dat de actieradius is toegenomen van 400 naar 570 miles. Of dat alleen te maken heeft met een gunstiger brandstofverbruik of ook met een uitbreiding van de brandstoftank is onbekend.

Verhoogd
Behalve de sterkere motor zijn er meerdere onderdelen aan de H1 versterkt. Zo is er een nieuwe 5-traps automaat gemonteerd die veel meer vermogen en kracht aan kan. Een speciale Tow/Haul mode kan worden ingeschakeld wanneer er echt veel getrokken moet worden. De versnellingsbak past zich dan aan op het grote gewicht. Verder zijn de remmen 2 inch groter geworden en is de H1 Alpha bijna 5 cm hoger op de wielen gezet.

In 2005 leverbaar
Er kan gerust gezegd worden dat deze H1 Alpha alle H1´s overtreft. De toename van het vermogen, de prestaties en de trekkracht maken de H1 Alpha nog overwinnerlijker dan de H1 al was. Hij staat vanaf het voorjaar van 2005 bij de Amerikaanse dealers en is zodoende volgend jaar ook in Europa leverbaar.

Gerelateerde artikelen

DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden

Tuning & styling
DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden
> Artikel lezen

De 17 wildste creaties op de 2014 SEMA Show!

Tuning & styling
Ken Block '65 Mustang Hoonicorn RTR
> Artikel lezen

Hummer H1 komt terug als bouwpakket

Autonieuws
Hummer H1 komt terug als bouwpakket
> Artikel lezen

NXT 360 volgt Humvee op, maar komt als mosterd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.