Autonieuws

Nu alle details van vernieuwde Lexus LS

Na een ietwat valse start presenteert Lexus dan eindelijk de vernieuwde LS. Het model, dat in ons land enkel als LS 600h wordt geleverd, is op meer dan 3.000 punten aangepast en zal tegen de jaarwisseling te koop zijn.

Lexus spreekt over de nieuwe LS 600h, maar eigenlijk betreft het de derde ronde voor het vlaggenschip van het Japanse luxemerk. De basis stamt nog altijd uit 2006 en kreeg twee jaar geleden z’n eerste facelift. Toch is het topmodel op maar liefst 3.000 punten aangepast waardoor van een eenvoudige vernieuwingsslag ook niet echt gesproken kan worden. De waarheid ligt dus ergens in het midden. Feit is dat de vernieuwde LS 600h compleet anders smoelt dan voorheen, met uiteraard de bij Lexus steeds meer gemeengoed wordende ‘spindle’-grille als grootste cosmetische ingreep. Nieuw zijn ook de kop- en mislampen met volledige LED-verlichting, een primeur voor Lexus. Aan de achterzijde zien we eveneens vernieuwde lichtunits met LED-techniek waarbij de L-vormige lichtstroken ons meteen doen denken aan die van de BMW 7-serie, één van de grootste rivalen van de Lexus LS.

Verhoogd comfort
De LS staat te boek als een zeer comfortabele limousine en dat heeft Lexus nog verder aangestipt. Tot de verbeterpunten behoort het verhogen van de carrosseriestijfheid wat zowel het comfort als de stabiliteit van de auto ten goede komt. Daarnaast zou de laatste generatie van het Adaptive Variable Suspension-systeem en het Pitch and Bounce-systeem ervoor zorgen dat de Lexus LS 600h Hybrid de inzittenden nog gerieflijker van A naar B dirigeert, terwijl een onder handen genomen stuurinrichting resulteerde in een directer stuurgedrag en meer gevoel in het stuurwiel. Bovendien beschikt de LS over variabele demping met vijf verschillende rijstanden: Eco, Comfort, Normal, Sport S en Sport S+. Vierwielaandrijving is opnieuw standaard.

Zuiniger
Door diverse ingrepen is de LS 600h zuiniger en schoner geworden. Voortaan ligt het gemiddelde verbruik op 8,6 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 199 g/km, 19 g/km schoner dan voorheen. Het vermogen van de hybride-aandrijflijn is onveranderd. Zelf is de 5.0 liter V8 nog altijd goed voor 394 pk, de elektromotor doet 225 pk in het zakje. Het gezamenlijke vermogen ligt op 445 pk. Accelereren naar 100 km/h verloopt echter tweetiende sneller dan voorheen met 6,1 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. Sportieve prestaties die Lexus met ingang van de vernieuwde LS extra kracht bijzet door de F Sports Line te introduceren. Deze uitvoering onderscheidt zich door een sportiever ex- en interieurdesign en een onderstel dat in vergelijking tot de andere versies met 10 mm is verlaagd. Verder wordt de sportiviteit benadrukt door schakelflippers aan het stuurwiel en remklauwen van Brembo op de vooras.

Blu-ray
De nieuwe Lexus LS 600h Hybrid biedt ook een doorontwikkelde versie van Lexus’ Human Machine Interface met 12,3 inch kleurenscherm en Remote Touch Interface. Het gebruikersgemak zou daardoor verbeterd zijn. Het Mark Levinson Reference Surround System met 19 speakers met Rear Seat Entertainment System is uitgebreid met Blu-ray-afspeelmogelijkheid voor een intensere filmervaring. Tot slot, de moeite van het vermelden waard is het nieuwe Advanced Pre-Crash Safety-systeem met zogenoemde Pre-Crash Brake Assist. Volgens Lexus is dat het meest geavanceerde op de markt en helpt het de bestuurder een aanrijding met andere voertuigen en voetgangers te voorkomen, zowel bij lage als bij hoge snelheden, of het nu dag of nacht is. Een volledig nieuw ontwikkelt Adaptive High-beam System past volledig automatisch de verlichting aan de verkeersomstandigheden aan.

Gerelateerde artikelen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Lexus LS-serie bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept
> Artikel lezen

Hoe spannend wordt de nieuwe Lexus LS nu echt?

Spyshots
2017 Lexus LS
> Artikel lezen

Erop of eronder voor nieuwe Lexus LS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LS heeft de allure van Maserati Quattroporte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.