Autonieuws

Cilinderuitschakeling voor Lamborghini Aventador

Slechts maanden na de marktlancering zal Lamborghini enkele verbeteringen doorvoeren aan de Aventador LP700-4. Vanaf modeljaar 2013 krijgt de supersportwagen onder andere een start/stop-systeem mee en – jawel – cilinderuitschakeling.

Je zou zeggen dat het toepassen van cilinderuitschakeling der mate complex is dat je deze techniek meteen meeneemt tijdens de ontwikkeling van je nieuwe motor en auto, maar Lamborghini doet het anderhalf jaar nadat de Aventador LP700-4 werd geïntroduceerd.
Nu zal het merendeel van de eerste duizend klanten hier niet rauwig om zijn, maar mogelijk wel de Nederlandse. Door het toepassen van een start/stop-systeem in combinatie met cilinderuitschakeling zou de Aventador namelijk nog ‘maar’ 370 in plaats van 398 gram CO2 per kilometer uitstoten, en dat zal de Nederlandse vraagprijs ongetwijfeld met duizenden, zo niet tienduizenden euro´s doen dalen. Ook elders in de wereld zal een zuiniger verbruik en lagere uitstoot de Aventador alleen maar goed doen. Ons vermoeden is dan ook dat Lamborghini hiermee antwoord op Ferrari’s F12berlinetta. Dat raspaard is aanzienlijk schoner en daardoor een stuk voordeliger dan de Aventador, maar kent eenzelfde prestatieniveau.

Ophanging
Naast de brandstofbesparende technologieën zou de Aventador ook worden voorzien van een andere ophanging met stijvere veren en aangepaste dempers. Wat het resultaat daarvan is, is nog niet bekend. Verder zal naar verluidt de software van het instrumentarium aangepast zijn waardoor de snelheidsmeter beter afleesbaar is. En er zijn nieuwe 20 inch wielen, verkrijgbaar in verschillende tinten. Ten slotte spreekt Auto Motor und Sport over een uitbreiding in het aanbod van carbonaccessoires.

Lamborghini presenteert de Aventador van modeljaar 2013 tijdens de Autosalon van Parijs.

Gerelateerde artikelen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.