Autonieuws

Eerste officiële foto’s nieuwe Mazda6

Omdat een eerste foto vroegtijdig lekte heeft Mazda de nieuwe Mazda6 zelf iets eerder dan gepland vrijgegeven. De Moskou Motor Show is gemarkeerd als het showdebuut van de nieuwe middenklasser en zal daar op 29 augustus in première gaan.

Mazda had op voorhand gezegd dat de nieuwe Mazda6 sprekend zou lijken op de Takeri Concept die schitterde op de Tokyo Motor Show van 2011 en daar is geen woord aan gelogen. Mazda presenteert de nieuwe 6 ook nog eens in dezelfde rode kleur waardoor enkel de scherpe randjes gladgestreken lijken te zijn. Voor de rest ogen beide auto´s als tweelingbroers en daarmee zet Mazda een wulpse, nadrukkelijk dynamisch ogende sedan neer met een hoge visuele aantrekkingskracht.

i-ELOOP
Naast een sedan komt de nieuwe Mazda6 er ook als Sportbreak-stationwagen, maar die volgt later. Op technische zaken loopt Mazda vooralsnog niet te veel vooruit. Enkel laat het merk weten dat het showmodel in Moskou is voorzien van de 2.0 liter SkyActiv-G benzinemotor gekoppeld aan een zestraps automaat. Aanwezig is ook i-ELOOP, Mazda’s eigen technologie om remenergie op te slaan en terug te winnen. De nieuwe 6 is de eerste Mazda waarop deze functie is toegepast.

Meer informatie volgt over de nieuwe Mazda6 volgt in de aanloop naar de Moscow International Automobile Salon die op 29 augustus aanvangt. Enkele maanden na het showdebuut volgt de dealerintroductie al.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Mazda6 eind deze maand in LA

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over vernieuwde Mazda6 en CX-5

Autonieuws
Meer details over de gefacelifte Mazda6 en CX-5
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Mazda presenteert Racing Concepts

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.