Autonieuws

Mercedes plaatst ook airbags in de gordels

In navolging van Ford is ook Mercedes-Benz bezig de auto veiliger maken door middel van een gordelairbag. Dit om uiteraard lichamelijk letsel zo veel mogelijk te voorkomen.

Ford presenteerde de noviteit vorig jaar al in de Verenigde Staten en de gordelairbag gaat zijn Europese debuut maken in de nieuwe Mondeo. Dat is nog eens een goede uitvinding van Ford dacht Mercedes en ook zij heeft nu bekend gemaakt aan een soortgelijk systeem te werken. Door de gordel van de achterpassagiers op te blazen na een aanrijding wordt het oppervlak van de gordel drie keer zo groot. Het gevolg hiervan is dat de druk veel gelijkmatiger over het lichaam wordt verdeeld en de kans op (interne) verwondingen dus afneemt.

S-klasse
Mercedes kondigt aan dat dit nieuwe systeem zijn opwachting zal maken in één van haar nieuwe luxemodellen. Aangezien de nieuwe S-klasse volop in ontwikkeling is en bovendien altijd al voorop heeft gelopen als het op innovatie aankomt twijfelen we er niet aan dat deze de primeur krijgt. Passagiers voorin moeten het zonder gordelairbag stellen omdat deze reeds zijn voorzien van gewone frontale exemplaren.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.