Autonieuws

Bizarre Volvo S60 Polestar alsnog in productie?

Het eerste en vooralsnog enige exemplaar bracht bijna drie ton op en dat smaakt natuurlijk naar meer. Hoe dan ook, Volvo is momenteel druk in gesprek met Polestar om de supersnelle S60 alsnog in beperkte oplage in productie te nemen.

Nadat Volvo vier weken geleden het regelboek van de supersedan herschreef met de S60 Polestar leek het doek meteen al weer te vallen voor deze brute Zweed. Productie was volgens Polestar namelijk uitgesloten. Daar komt misschien alsnog verandering in want tegenover het Britse AutoCar is bevestigd dat Volvo en Polestar druk in gesprek zijn om een korte productierun te starten. De ommezwaai komt als gevolg van de vele positieve kritieken en de $ 300.000,- die voor het conceptexemplaar werd neergelegd.

Buitencategorie
Hoewel een directe concurrent van de BMW M3 en C 63 AMG zal de S60 Polestar bijna het dubbele moeten opbrengen van deze Duitse concurrenten . De verwachting is dat de prijs de £ 100.000,- ruim zal gaan overstijgen en daarmee lijkt Volvo zichzelf eigenlijk buitenspel te plaatsen. Dat er echter markt is voor snelle, veel te dure varianten van normale auto’s bewijst Nissan met de Juke-R. Die GT-R-in-een-Juke-jas was ondanks z´n prijskaart van een half miljoen al snel uitverkocht. Ruim een ton voor een S60 Polestar valt dan dus eigenlijk nog best mee, zeker als je bedenkt wat je daar voor terugkrijgt. Onder de kap is het namelijk één-en-al vuurwerk dankzij de geblazen zescilinder die 508 pk naar de vierwielaandrijving stuurt. De spurt naar 100 km/h is met 3,9 seconden sneller afgelegd dan in een Aston Martin V12 Vantage en ook de topsnelheid die boven de 300 km/h ligt is ronduit indrukwekkend.

Gerelateerde artikelen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Ingrijpende harttransplantatie voor Volvo S60 en V60 Polestar

Autonieuws
2017 Volvo S60 & V60 Polestar
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.