Autonieuws

Gefacelifte Hyundai ix35 gespot in Zuid-Korea?

In Zuid-Korea is een elektrische Hyundai opgedoken die wel erg veel weg heeft van een vernieuwde ix35. Het is volgend jaar vier jaar geleden dat het doek van de crossover getrokken werd dus een update ligt zeker in de lijn der verwachting.

Het genetisch gelijke duo Kia Sportage/Hyundai ix35 heeft in navolging van de Nissan Qashqai de crossover-markt behoorlijk op de kaart gezet. De introductie van deze Koreaanse tweeling ligt alweer drie jaar achter ons en volgens het veel gehanteerde vernieuwingsschema in de auto-industrie zou dat betekenen dat we volgend jaar een facelift van beiden kunnen verwachten. Op internet is nu echter een foto verschenen die suggereert dat Hyundai de vernieuwde ix35 eigenlijk al klaar heeft. De auto op de foto betreft een ix35 FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) maar wijkt duidelijk af van het model dat nu in de showroom te vinden is.

Eerste indruk
Als dit daadwerkelijk de nieuwe ix35 is dan lijkt er vooral gemikt te worden op een stoerdere uitstraling. De dwarsbalk uit de grille is verdwenen en de grote koplampen zijn met een zwarte rand extra aangezet. De mistlampbehuizingen zijn eveneens aangepakt, en zijn niet langer rond maar vierhoekig geworden.

Genève?
Nogmaals, indien dit inderdaad de vernieuwde ix35 betreft dan zal de introductie niet heel lang meer op zich laten wachten. Hoewel de Autosalon van Parijs waarschijnlijk nog te vroeg komt lijkt het voorjaar van 2013 ons een logisch moment. De belangrijkste autoshow in die periode is de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

De ix35 is dood, leve de Hyundai Tucson!

Autonieuws
Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai ix35 vermoedt kleine Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson

Autonieuws
Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Hyundai ix35 Fuel Cell € 100.000,- goedkoper

Autonieuws
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.