Autonieuws

Ook Europees avontuur voor vernieuwde Mazda MX-5

De vernieuwde Mazda MX-5 loopt al van de band in Hiroshima, maar Mazda Europa wist destijds nog niet of zij hem ook gingen leveren. Nu wel. Vanaf volgend jaar maart staat hij bij de vaderlandse dealers.

Mazda is zo blij met dit nieuws dat het meteen enkele foto’s van de vernieuwde MX-5 voor Europa heeft laten schieten en meesturen. Tot de visuele vernieuwingen behoren zoal een herontworpen voorbumper ten gunste van de aerodynamica en speciaal voor ons continent is er een nieuwe exterieurkleur verkrijgbaar. Het voormalige Metropolitan Grey moet wijken voor Dolphin Grey. Binnenin zijn er kleine updates doorgevoerd aan de oppervlakten en het stuurwiel, en een boordcomputer is voortaan standaard. Bij de opties is er een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel bijgekomen.

Voetgangersveiligheid
De technische verbeteringen zijn eveneens gering, maar volgens Mazda groter van impact. Door de gaspedaal- en remkarakteristiek te verfijnen zou de MX-5 vloeiender rijden en nog beter te controleren zijn. Als gevolg hiervan verloopt ook de acceleratie gelijkmatiger.
Voor de nieuwe motorkap geldt juist het tegenovergestelde. Die schiet bij de opgefriste MX-5 omhoog zodra het front van de auto in aanraking komt met een voetganger of fietser zodat de impact voor die medeweggebruiker afneemt. Een plastic verstevigingsstructuur is daarnaast toegevoegd aan de onderkant van de bumper om de benen van voetgangers beter te beschermen.

Motoren
Gebleven zijn de twee verkrijgbare benzinemotoren, een 1.8 en een tweeliter. De eerste levert onveranderd 126 pk, de ander sluist 160 pk naar de achterwielen. Normaliter is het zelf poken, kiest je voor de topmotorisering dan is bestaat er de mogelijkheid dit over te laten aan een 6-traps automaat. Vernieuwde prijzen zijn nog niet bekend en volgen kort voor de marktlancering in het voorjaar van 2013.

Gerelateerde artikelen

Fotoserie Mazda gooit nog wat kolen op het vuur

Fotogalleries
> Artikel lezen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.