Autonieuws

Gezinsauto van het Jaar: Volkswagen Touran

De Volkswagen Touran is uitgeroepen tot ´Gezinsauto van het Jaar 2004´. De strijd was dit jaar spannender dan ooit en de concurrenten Renault Grand Scénic en Toyota Corolla Verso werden maar nipt verslagen.

Al voor de zevende keer is deze verkiezing gehouden. Het is georganiseerd door de ANWB Kampioen en Jonge Gezinnen b.v. (uitgever van o.a. Ouders van Nu). Bij de beoordeling wordt duidelijk gelet op aspecten als kinderveiligheid, voorzieningen voor kinderen, praktische mogelijkheden, bagageruimte enz.

Nipte overwinning
Lezers van de ANWB Kampioen en bezoekers van de Jonge Gezinnen Beurs mochten uiteindelijk hun keuze maken uit de drie door de jury genomineerde auto´s. De Volkswagen Touran was met 34,65% van de stemmen de winnaar. De Renault Grand Scénic volgde met 34,28% en vlak daarachter zat de Toyota Corolla Verso (31,07%). Opvallend was dat de drie genomineerden zeer aan elkaar gewaagd waren.

Voorgaande jaren
In voorgaande jaren wonnen de Daewoo Nubira (1998), Ford Focus Wagon (1999), Citroen Xsara Picasso (2000), Nissan Almera Tino (2001), Peugeot 307 (2002) en vorig jaar won de Toyota Corolla Verso. 

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touran maakt Sharan overbodig

Autonieuws
Volkswagen onthuld nieuwe Touran
> Artikel lezen

Radio-ontvangst van CD-kwaliteit in Volkswagens

Autonieuws
Radio-ontvangt van CD-kwaliteit in Volkswagens
> Artikel lezen

Eerste prototype nieuwe Volkswagen Touran gesnapt

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touran bijna klaar voor debuut

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.