Autonieuws

Jaguar xj_e doet 3,2 l/100 km

Jaguar laat zich gelden tijdens het Festival of Speed in Goodwood. Met onder andere een in actie komende F-Type laat het merk letterlijk van zich horen. De XJ Plug-In Hybrid is ook nog niet eerder getoond maar juist extreem stil.

Jaguar wil momenteel nog niet veel over kwijt over de XJ Plug-In Hybrid, ook wel xj_e geheten, omdat hij nog volop in ontwikkeling is. Wij denken echter dat de lippen stijf op elkaar worden gehouden omdat de aankondiging van de ‘stekkerhybride’ pas gepland staat voor vanavond.

3,2 l/100 km
Wat we al weten is dat de Jaguar xj_e in samenwerking met de British Government’s Technology Strategy Board is ontwikkeling en aangedreven wordt door een benzinemotor gecombineerd met een elektromotor. De eerste krachtbron betreft de nieuwe, 240 pk sterke 2.0 liter viercilinder, de andere genereert zelfstandig een vermogen van 93 pk. Samen is de hybrideaandrijflijn goed voor 330 pk waarmee de XJ in 6,5 seconden naar de 100 km/h kan spurten. De topsnelheid bedraagt 250 km/h.
Keurige cijfers maar het verbruik en de uitstoot verdient pas echt respect. Niet meer dan 3,2 l/100 km zou de xj_e verbruiken bij een CO2-uitstoot van slechts 75 g/km. Een resultaat dat gehaald kan worden wanneer er deels geheel elektrisch gereden wordt. Dat kan over maximaal 40 kilometer terwijl de totale actieradius tot bijna 1.100 kilometer reikt.

Gerelateerde artikelen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.