Autonieuws

Opel Adam gesnapt tijdens fotoshoot

Hebbes! Tijdens een fotosessie wist een oplettende voorbijganger de Opel Adam stiekem vast te leggen. Ondanks dat de beeldkwaliteit veel te wensen overlaat is wel te zien dat Opel´s supermini furore wil maken in het hogere A-segment.

Al een paar maanden teast Opel ons met de nieuwe telg aan de onderkant van hun modellenprogramma. Zagen we eerst een striptekening over het ontstaan van de Adam, kort geleden dook het logo van de Adam voor het eerst op. Uit het zwierige lettertype is al af te lezen dat Opel met de Adam de lifestyle-hoek opzoekt en zijn pijlen richt op andere modieuze mini´s als de Fiat 500 en Lancia Ypsilon. Een insteek die mogelijk wel eens voor een kassucces kan zorgen. Bovendien moet Opel wel actie ondernemen aangezien de laatste nieuwsberichten vanaf het Duitse hoofdkantoor allesbehalve rooskleurig waren.

Details
Hoewel de foto’s behoorlijk korrelig zijn kunnen we wel enkele details over Opel’s nieuwste ontwaren. We zien een two-tone gekleurd koetswerk en kijkend naar het verleden en heden (Audi A1, Citroën DS3)duidt dit doorgaans op vele personalisatiemogelijkheden. De grille lijkt overigens opvallend groot te zijn en wordt opgesierd door een chromen strip met het Opel-logo prominent in het midden. Bij het ontwerpen van de achterkant is dan weer met een schuin oog gekeken naar de Fiat 500, terwijl de scherp toelopende achterklep veel wegheeft van die van de Astra GTC. Let ook even op het uitstekende gedeelte uit de achterbumper. Opel lijkt er zowaar in te zijn geslaagd haar FlexFix-fietsendrager te integreren achter de nummerplaat.

Parijs
We moeten waarschijnlijk nog een paar weken wachten voordat Opel definitief het doek van de Adam trekt. Zijn publieksdebuut zal in ieder geval in september plaats gaan vinden tijdens de Autosalon van Parijs. Hoewel details over de motoren ontbreken zullen waarschijnlijk exemplaren van 1.0, 1.2 en 1.4 liter hun opwachting gaan maken in de Adam met prijzen die vergelijkbaar zijn met die van de Fiat 500.

Bron: Autoblog Espanol

Gerelateerde artikelen

Opel Adam S(chnell) klaar voor de strijd

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Opel Adam met 3-cilinder heeft vanafprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Alle details Opel’s nieuwe éénliter driecilinder

Autonieuws
Alle details Opel’s driecilinder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.